Mötet mellan Nordkorea och USA

USA och Nordkorea överens om kärnvapennedrustning

Kim Jong-un och Donald Trump under det historiska mötet i Singapore

Det avtal som Kim Jong-un och Donald Trump skrev under vid deras möte innebär att båda parter ska arbeta för en “total kärnvapennedrustning”.

Under tisdagsmorgonen svensk tid träffades USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-un för ett historiskt möte i Singapore.

Mötet mellan ledarna avslutades med att de båda skrev under ett “omfattande” avtal.

Enligt texten från dokumentet som de båda ledarna skrev under ska USA och Nordkorea arbeta för en “total kärnvapennedrustning” på Koreahalvön. Detta skulle innebära att USA och president Trump kan få igenom sitt främsta mål – att göra Nordkorea kärnvapenfritt.

Liknande artiklar

5. Vem var kuppens drivande kraft? Det finns många spekulationer om, vem som i första hand drev fram försöken att (a) hindra Trump att vinna presidentvalet...
Här ryter Trump till mot CNN-reportern: “Du ... Det hettade till under president Donald Trumps presskonferens på onsdagen och presidenten förolämpade flera reportrar. ...
USA drar sig ur nedrustningsavtal med Ryssland USA:s president Donald Trump säger att USA kommer att dra sig ur INF-avtalet med Ryssland. Avtalet, som slöts 1987, var ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!