Mötet mellan Nordkorea och USA

USA och Nordkorea överens om kärnvapennedrustning

Kim Jong-un och Donald Trump under det historiska mötet i Singapore

Det avtal som Kim Jong-un och Donald Trump skrev under vid deras möte innebär att båda parter ska arbeta för en “total kärnvapennedrustning”.

Under tisdagsmorgonen svensk tid träffades USA:s president Donald Trump och Nordkoreas ledare Kim Jong-un för ett historiskt möte i Singapore.

Mötet mellan ledarna avslutades med att de båda skrev under ett “omfattande” avtal.

Enligt texten från dokumentet som de båda ledarna skrev under ska USA och Nordkorea arbeta för en “total kärnvapennedrustning” på Koreahalvön. Detta skulle innebära att USA och president Trump kan få igenom sitt främsta mål – att göra Nordkorea kärnvapenfritt.

Liknande artiklar

Trump om censuren på sociala medier: “Vi kom... USA:s president Donald Trump går till verbal attack mot sociala medier som censurerar obekväma åsikter. Debatten om c...
Trump: Ingen som gör affärer med Iran kommer få gö... När de amerikanska sanktionerna mot Iran nu trätt i kraft meddelar Donald Trump att USA inte kommer göra affärer med de ...
USA och Iran i ordkrig Under de senaste dygnen har USA och Iran delat ut verbala hot till varandra. På Twitter skriver Donald Trump till Iran: ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!