Donald Trump och Kim Jong-un ska träffas

Mötet mellan Nordkorea och USA

publicerad 9 mars 2018

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


8570 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-un har bjudit in USA:s president Donald Trump till ett möte och Trump har tackat ja.

Trots att det inte var länge sedan som ett hätskt ordkrig pågick mellan den amerikanske presidenten Donald Trump och den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un tycks stämningen dem emellan ha tagit en ny vändning. Den nordkoreanska diktatorn har nämligen bjudit in Trump till ett möte, och den amerikanska presidenten ska också ha tackat ja och mötet planeras att ske i maj.

President Donald Trump kommer att acceptera en inbjudan att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-un. Plats och tid kommer bestämmas, säger Vita husets talesperson Sarah Huckabee Sanders.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Nordkorea kan tänka sig att rusta ned sina kärnvapen om regimens säkerhet kan garanteras. Nordkorea kommer även att avstå från kommande kärnvapentester. Detta är något som Trump uttryckt glädje över på Twitter. Sanktionerna kommer dock fortsätta gälla tills en överenskommelse är på plats.

Det var inte länge sedan som Trump kallade Kim Jong-un för “Rocket man” och påpekade att USA kommer utplåna Nordkorea om det så krävs. Kim Jong-un svarade då med att kalla Trump för “mentalt störd”och “senil” och utlovade historiens tuffaste motåtgärder mot USA.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!