Mötet mellan Nordkorea och USA

Donald Trump och Kim Jong-un ska träffas

Den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-un har bjudit in USA:s president Donald Trump till ett möte och Trump har tackat ja.

Trots att det inte var länge sedan som ett hätskt ordkrig pågick mellan den amerikanske presidenten Donald Trump och den nordkoreanske diktatorn Kim Jong-Un tycks stämningen dem emellan ha tagit en ny vändning. Den nordkoreanska diktatorn har nämligen bjudit in Trump till ett möte, och den amerikanska presidenten ska också ha tackat ja och mötet planeras att ske i maj.

President Donald Trump kommer att acceptera en inbjudan att träffa Nordkoreas ledare Kim Jong-un. Plats och tid kommer bestämmas, säger Vita husets talesperson Sarah Huckabee Sanders.

Tidigare i veckan kom uppgifter om att Nordkorea kan tänka sig att rusta ned sina kärnvapen om regimens säkerhet kan garanteras. Nordkorea kommer även att avstå från kommande kärnvapentester. Detta är något som Trump uttryckt glädje över på Twitter. Sanktionerna kommer dock fortsätta gälla tills en överenskommelse är på plats.

Det var inte länge sedan som Trump kallade Kim Jong-un för “Rocket man” och påpekade att USA kommer utplåna Nordkorea om det så krävs. Kim Jong-un svarade då med att kalla Trump för “mentalt störd”och “senil” och utlovade historiens tuffaste motåtgärder mot USA.

Liknande artiklar

USA och Nordkorea överens om kärnvapennedrustning... Det avtal som Kim Jong-un och Donald Trump skrev under vid deras möte innebär att båda parter ska arbeta för en "total k...
Här träffas Donald Trump och Kim Jong-un På tisdagsmorgonen svensk tid inleddes det historiska mötet i Singapore mellan USA:s president Donald Trump Nordkoreas l...
Trump vill ha tillbaka Ryssland i G7 USA:s president Donald Trump säger sig vilja se att Ryssland bjuds tillbaka in till G7-mötet. 2014 kastades Ryssland ...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!