Utrikes

Donald Trumps första tal i FN:s generalförsamling

Under tisdagseftermiddagen höll USA:s president Donald Trump sitt första tal inför FN:s generalförsamling.

FN:s generalförsamling med världsledare samlades under tisdagen i New York. Störst uppmärksamhet låg på USA:s president Donald Trump, som höll sitt första tal i generalförsamlingen.




Trump pratade bland annat om frihet och om att länder måste respektera sitt folks frihet. Bland annat sade Trump att han alltid kommer sätta “Amerika först”, och uppmanade andra världsledare att sätta sina egna länder i första rummet. Enligt Trump innebär även detta landsgränser och självständighet.

Trump gick också attack mot “skurkstater” och namngav Nordkoreas ledare Kim Jong-un, som han kallade för “rocket man”. Han valde att tacka Ryssland och Kina för att de röstade för de senaste sanktionerna mot Nordkorea.

– Rocket man är på ett självmordsuppdrag, sade Trump.

Även Iran och Syrien kritiserades öppet av Trump, som i talarstolen anklagade Iran för att finansiera terrorism i närområdet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!