Donald Trumps första tal i FN:s generalförsamling

publicerad 19 september 2017

Under tisdagseftermiddagen höll USA:s president Donald Trump sitt första tal inför FN:s generalförsamling.

FN:s generalförsamling med världsledare samlades under tisdagen i New York. Störst uppmärksamhet låg på USA:s president Donald Trump, som höll sitt första tal i generalförsamlingen.

Trump pratade bland annat om frihet och om att länder måste respektera sitt folks frihet. Bland annat sade Trump att han alltid kommer sätta ”Amerika först”, och uppmanade andra världsledare att sätta sina egna länder i första rummet. Enligt Trump innebär även detta landsgränser och självständighet.

Trump gick också attack mot ”skurkstater” och namngav Nordkoreas ledare Kim Jong-un, som han kallade för ”rocket man”. Han valde att tacka Ryssland och Kina för att de röstade för de senaste sanktionerna mot Nordkorea.

– Rocket man är på ett självmordsuppdrag, sade Trump.

Även Iran och Syrien kritiserades öppet av Trump, som i talarstolen anklagade Iran för att finansiera terrorism i närområdet.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.