Tre västerlänningar dödade i Syrien

publicerad 31 maj 2013

Oroligheterna i Syrien har bland annat krävt en amerikansk kvinnas och en brittisk medborgares liv, rapporterar flera medier.

I Idlibprovinsen i nordvästra Syrien ska den syriska armén ha dödat de tre västerlänningarna. Enligt syrisk statstelevision ska de ha samarbetat med rebellerna i landet.

– De tre sköts ihjäl i ett bakhåll i Idlib-regionen och armén hittade dem med kartor på militära positioner, sade Syriska människorättsobservatoriets (SOHR) chef Rami Abdel Rahman, enligt Aftonbladet.

Den amerikanska kvinnan har identifierats som 33-åriga Nicole Mansfield från Flint i Michigan. Svenska Yle rapporterar att Mansfield hade konverterat till Islam för fem år sedan och tydligen rest till Syrien för att understödja rebellerstyrkorna.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.