MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 24 februari 2024

lördag 24 februari 2024

Demonstration för att stoppa kriget mot Syrien

publicerad 19 april 2013

Syriska Stödkommittén för Demokrati har utlyst en stillastående demonstration på Medborgarplatsen i Stockholm i morgon lördag kl. 12.

I föreningens presentation står det bl.a. att “vi vet också att det finns en växande opinion som har genomskådat krigspropagandan som uppskattar en tydlig anti-imperialistisk röst i syrienfrågan“.

Föreningen skriver på sin hemsida om demonstrationen:

“Kriget och sanktionerna mot Syrien drabbar civilbefolkningen mycket hårt. En fredlig lösning på konflikten, i enlighet med FN:s fredsplan, omöjliggörs av de vapenleveranser och det logistiska och finansiella stöd som USA, Turkiet, Qatar, Saudiarabien, m.fl. ger till beväpnade grupper och utländska krigare i Syrien. Det utländska stödet också till religiösa sekterister riskerar den fredliga samlevnaden mellan människor av skilda religioner i hela regionen.

För att uppmärksamma Syriens självständighetsdag, som firades 17 april, går vi ut för att och göra vår röst hörd och visa vårt stöd för:

– Syriens folk i sitt motstånd mot den pågående aggressionen från USA och dess allierade.
– att det är Syriens folk som skall välja en ledning för landet.
– att vi står enade mot utländsk inblandning i Syriens angelägenheter.
– upphävda sanktioner mot Syrien.
– att dialog är lösningen på den pågående konflikten.”

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend