Utrikes

Tidigare vice-sheriff mördade tre i Texas

Publicerad 20 april 2021

Stephen Broderick mördade tre i Austin, Texas.
Afroamerikanen och den tidigare vice-sheriffen Stephen Broderick har gripits efter att ha skjutit ihjäl tre människor i Austin, Texas. Broderick har tidigare arresterats för sexualbrott mot barn men släpptes mot borgen i slutet av juni förra året. RT rapporterar att 41-årige Stephen Broderick hade en pistol på sig när han greps vid en landsväg i närheten av en villaförort till Austin. Gripandet var resultatet av ett stort polispådrag efter att tre människor skjutits ihjäl av Broderick under söndagen. Tack vare minst två telefonsamtal från människor som sett Broderick kunde han till slut gripas och föras till stadens häkte. Innan gripandet uppmanade Austin-polisen allmänheten att hålla sig inomhus och söka skydd eftersom Broderick bedömdes vara mycket farlig. Såväl FBI som SWAT kallades in i sökandet och enligt Austins polischef Joseph Chacon ska Broderick åtminstone varit bekant med alla tre offer sedan tidigare. Noterbart är att Broderick tidigare arbetat som vice-sheriff på Travis County sheriffkontor men han fick lämna sitt arbete efter att han förra året arresterats för sexuella övergrepp på ett barn men senare släppts mot borgen. Vänsterliberal massmedia och politiker brukar utmåla arga vita män som den vanligaste mördaren i USA. En bild som enligt tillgängliga data är helt felaktig. 2019 utgjorde exempelvis svarta 55,9 procent av alla identifierade mördare i USA – trots att svarta bara utgör cirka 15 procent av befolkningen. Det är också känt att 93 procent av alla svarta som mördas i USA blir mördade av svarta gärningsmän – ett narrativ som våldsbejakande svart makt-rörelser som BLM aktivt väljer att förtiga. 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!