Utrikes

Beväpnad milis hyllar svart överhöghet och hotar vita

Svart milis hetsar mot konservativa.

Ett drygt hundratal uniformerade och tungt beväpnade svarta medlemmar i Not Fucking Around Coalation (NFAC) samlades under självständighetsdagen i Stone Mountain Park, Georgia, för att demonstrera mot påstådd rasism, hylla svart överhöghet och hota eventuella vita som vill ha kvar historiska statyer och monument.

– Svart makt!, deklarerar en av de beväpnade och maskerade männen när han går förbi en bil samtidigt som han höjer armen.
– Var fan är ni? Vi är i ert område! Kom ut!, syns en medlem i den militanta gruppen skrika och åsyftar då de konservativa grupperingar och miliser som tidigare samlats för att hindra människor från att riva och vandalisera historiska monument.

Monumenten som gruppen vill ha bort föreställer sydstatspolitikern Jefferson Davis och generalerna Robert E. Lee och Stonewall Jackson. Enligt uppgifter till Newsweek så kräver medlemmar i gruppen och ersättning för det lidande som slaveriet ska ha inneburit för dem.

– Vi vill ha riktig förändring som permanent kommer att hjälpa oss! Vi vill inte ha någon liten förändring – vi vill ha verkliga förändringar, deklarerade en av organisatörerna.

Svarta etnoaktivister, vänsterliberaler och kommunister har länge lobbat för att monumenten över sydstatsmilitärerna ska raseras. Exempelvis skrev den svarte manusförfattaren Chase Mitchell att monumentet borde sprängas bort med dynamit. Den omfattande hetsen mot det historiska arvet bedöms också ha triggat mer militanta svarta aktivister att dyka upp på platsen tungt beväpnade.

Helvete, de här snubbarna försöker verkligen starta ett raskrig”, konstaterar en användare på Twitter.

De försöker skapa en väpnad konflikt, de måste arresteras omedelbart”, skriver en annan.

 

Isac Boman
isac.boman@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!