Texas-politiker: ”Barn ska inte se dragshower”

Kulturrevolutionen i Väst

publicerad 11 juni 2022
- av Jan Sundstedt
Bryan Slaton är trött på sexualiseringen av barn.

Efter en uppmärksammad dragshow, där transvestiter uppträtt för och tagit emot pengar av små barn tillsammans med neonskyltar med sexuella budskap, meddelar nu Texas-politikern Bryan Slaton att han förbereder ett lagförslag som gör det olagligt att arrangera den här typen av evenemang för barn.

Dragshower är ingen plats för barn. Jag skulle aldrig ta mina barn till en dragshow och jag vet att talman Dade Phelan och mina republikanske kollegor inte heller skulle det. Jag kommer att lämna in ett lagförslag för att adressera den här frågan”, skriver Slaton på Twitter.

Utspelet kommer efter att det i Dallas arrangerats en hårt kritiserad dragshow där små barn givit sedlar till de dansande transvestiterna och även fått uppträda tillsammans med dessa.

Flera av barnen var klädda i regnbågsfärger eller andra hbtq-associerade attiraljer. På en stor neonskylt under evenemanget stod budskapet ”Den kommer inte att slicka sig själv” att läsa. Evenemanget marknadsfördes som ”familjevänligt” och gick under namnet Drag The Kids To Pride.

– Händelserna den gångna helgen var fruktansvärda och visar en obehaglig trend där perverterade vuxna är besatta av att sexualisera unga barn, konstaterar Slaton vidare och tillägger att det är hans ansvar som lagstiftare att stoppa denna utveckling i Texas.

Flera andra framträdande republikanska politiker – bland andra senatorn Marjorie Taylor Greene är inne på samma spår och anser att det bör vara olagligt att ta med barn till en dragshow.

Även under själva evenemanget hade demonstranter samlats utanför lokalen för att visa sin avsky mot att barn uppmuntras att delta på denna typ av event som av kritiker beskrivs som ”pedofilliknande”. En kvinna berättar att hon sett reklamskyltar uppsatta i staden som marknadsförde dragshowen som ett evenemang för barn.

– Jag anser inte att jag ska behöva se skyltar som gör reklam för barn som dansar på scen med män i stringtrosor och i olämpliga kläder och smink. Jag stödjer inte dessa människors beteende på något sätt men vad som fått mig att komma hit idag är barnen.

Dragshows och andra former av transvestit-kultur riktad specifikt till barn har blivit allt vanligare under de senaste åren. För en månad sedan kunde Nya Dagbladet rapportera om hur Discovery lanserat barndragshow-serien Generation Drag där man får följa tonåringars resa och ”drömmar” att bli transvestiter.

Alldeles nyligen framkom också att snabbmatsjätten Pizza Hut finansierar ett projekt som ska uppmuntra barn att läsa mer och att en av böckerna – som riktar sig till barn så små som fyra år handlar just om hur ett litet barn vill bli en dragqueen och uppträda för vuxna män.

Även i Sverige har samma trend gjort sig påmind, där bland andra transvestiterna Miss Shameless och Lady Busty rest runt och läst ”normkreativa” sagor för små barn, finansierat med skattemedel.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.