Utrikes

Terrorattack mot maratonlopp avvärjd i Berlin

Tysk polis har gripit flera män som misstänks ha planerat en terrorattack mot ett maratonlopp i Berlin.

Åtminstone en av männen misstänks för att ha förberett en attack mot söndagens halvmaraton i Berlin. Han misstänks ha planerat att attackera åskådare och deltagare med kniv. Två knivar hittades hos honom.
Mannen uppges ha varit under uppsikt av tyska säkerhetspolisen, sedan han tidigare haft samröre med den nu avlidne jihadisten Anis Amri, som den 19 december 2016 mördade 12 personer och skadade ett 40-tal efter att ha kört en lastbil in i en julmarknad. Amri blev senare ihjälskjuten av polis i Italien efter att ha flytt Tyskland efter sitt terrordåd. Söndagens planerade attack ska enligt uppgift vara en hämnd för Amis Amris död, skriver The Telegraph.

De gripnas nationaliteter är fortfarande inte kända.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!