Coronarepressionen

Studie: Brittisk nedstängning gav ingen snabb effekt på smittspridning

Studie
Propagandabudskap från den brittiska regeringen.

En vetenskaplig studie från Imperial College visar inte på någon gynnsam effekt av den senaste brittiska nedstängningen.

Den senaste nedstängningen i Storbritannien hade ingen effekt den första tiden, enligt en studie vid Imperial College i London som Sky News rapporterar om. Tvärtom så kan smittspridningen ha ökat under de första dagarna.
Under de första tio dagarna av den tredje covid-19 nedstängningen vad utbredningen av covid-19 väldigt hög med inga tecken på nedgång,” står det i studien.

Steven Riley, infektionsprofessor vid Imperial College i London, säger att om nedstängningen skulle fungera på ett effektivt sätt så hade man i nuläget hoppats på att se en nedgång i smittspridningen.

Den nuvarande nedstängningen är inte alls så effektiv som den första var. Jag tror att det delvis beror på att nedstängningen inte ändrat mycket i vårt beteende, men upptäckten visar också att den här varianten är mer smittsam.

Det är inte troligt att nedstängningspolitiken nämnvärt kommer att liberaliseras i Storbritannien och hälsoministern Matt Hancock tolkar rapporten snarast som ett argument till att fortsätta på den inslagna linjen.

Dessa upptäckter visar varför vi inte får ge upp under de närmsta veckorna, menar Hancock.

 


Sofie Persson
sofie.persson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!