Studie: Brittisk nedstängning gav ingen snabb effekt på smittspridning

Coronarepressionen

publicerad 25 januari 2021
- av Sofie Persson
Studie
Propagandabudskap från den brittiska regeringen.

En vetenskaplig studie från Imperial College visar inte på någon gynnsam effekt av den senaste brittiska nedstängningen.

Den senaste nedstängningen i Storbritannien hade ingen effekt den första tiden, enligt en studie vid Imperial College i London som Sky News rapporterar om. Tvärtom så kan smittspridningen ha ökat under de första dagarna.

Under de första tio dagarna av den tredje covid-19 nedstängningen vad utbredningen av covid-19 väldigt hög med inga tecken på nedgång,” står det i studien.

Steven Riley, infektionsprofessor vid Imperial College i London, säger att om nedstängningen skulle fungera på ett effektivt sätt så hade man i nuläget hoppats på att se en nedgång i smittspridningen.

Den nuvarande nedstängningen är inte alls så effektiv som den första var. Jag tror att det delvis beror på att nedstängningen inte ändrat mycket i vårt beteende, men upptäckten visar också att den här varianten är mer smittsam.

Det är inte troligt att nedstängningspolitiken nämnvärt kommer att liberaliseras i Storbritannien och hälsoministern Matt Hancock tolkar rapporten snarast som ett argument till att fortsätta på den inslagna linjen.

Dessa upptäckter visar varför vi inte får ge upp under de närmsta veckorna, menar Hancock.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.