Student bröt mot coronarestriktionerna – tvingas böta 75 000

Publicerad 28 oktober 2020
  Uppgiven kvinna.

  Den 22-årige studenten Carys Ann Ingram tvingas böta 6600 pund efter att ha bedömts brutit mot karantänskraven på ön Jersey. Hennes brott är att hon inte satt sig i självisolering efter ankomst utan istället bland annat besökt en restaurang och en väns hus.

  Att Ingram bötfälldes berodde på att själv lade upp bilder på sin Instagram när hon var ute och åt på restaurang, bilder som sedan anmäldes till myndigheterna som i sin tur konstaterade att hon brutit mot den hårda repressionen.

  Förutom att ha besökt en vän och ätit på en restaurang så ska hon också ha besökt affärer på Jersey. Enligt Daily Mail åkte Ingram till Jersey för att besöka sin familj och skulle enligt det hårda regelverket självisolera sig tills dess att hon testat negativt för coronaviruset två gånger eftersom en annan passagerare på planet testat positivt för viruset.
  Enligt myndigheterna på Jersey försökte man flera gånger få kontakt med Ingram utan att lyckas och hon arresterades sedermera. Hade hon inte godtagit bötesbeloppet så hade hon istället dömts till ett halvår i fängelse.

  – Det är mycket tråkigt att någon är beredd att riskera hälsan på andra öbor efter att de informerats om att de behöver självisoleras. Bötesbeloppet visar att vi kommer att fortsätta åtala de som bryter mot lagen. Alla som har haft direkt kontakt med en coronasmittad person måste förstå vikten av att följa de officiella hälsoråden och att följa lagen, kommenterar Caroline Maffia, ansvarig för spårning och övervakning av coronasmittade på ön.

  På sociala medier och kommentarsfält går åsikterna om det stora bötesloppet isär, vissa menar att den unga kvinnan får skylla sig själv medan andra anser att konsekvenserna är helt orimliga.

  Så vem är offret för det här brottet? Har någon skadats eller varför bötfälls hon? Jag tycker synd om henne, den här typen av bötesbelopp är orimligt, särskilt för en sjukdom som är mindre dödlig än influensan som ingen bötfälls för. Jag tycker inte man ska bötfällas om man reser och är smittad med influensa heller”, skriver en person i kommentarsfältet.

  Jersey är ett självstyrande område utanför Normandies kust och ingår varken i EU eller i Storbritannien, istället lyder man som kronbesittning direkt under den brittiska kronan.   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!