Stora matolyckor i Nordamerika

publicerad 2 juni 2022
- av Sofie Persson
Förödelse efter silon i Washington och det urspårade tåget med gödningsmedel.

Flera stora olyckor i Nordamerika som påverkar matförsörjningen väcker uppmärksamhet.

Bland annat har tiotusentals kycklingar brunnit inne vid en stor äggfarm, en 100 år gammal spannmålssilo har brunnit ner och ett tåg med gödningsmedel har kraschat med endast några dagars mellanrum.

I Nordamerika och Kanada har det skett flera olyckor som rör matförsörjningen under maj månad. I Washington har en 100 år gammal spannmålssilo blivit förstörd i en brand. Silon ägdes av M&E Seed and Grain Co som bland annat producerar djurfoder. En rykande hög med vriden metall och förkolnat timmer var allt som återstod efter att brandmän kämpat mot den stora branden i centrala Prosser. En person som arbetade vid silon uppges ha fått brännskador, rapporterar Tri-city Herald.

I Alberta, Kanada, har ett tåg fyllt med 43 trattvagnar med gödningsmedlet kaliumklorid kört av spåret. Inga personskador uppges ha inträffat, rapporterar Zero Hedge. Vad som orsakat olyckan vet man inte än, men händelsen utreds i skrivande stund.

Därtill har en lada på en äggfarm har brunnit ner till grunden och dödat tiotusentals kycklingar i den. Branden tog plats vid Forsman Farms som ligger i Howard Lake i Minnesota och säljer mer än tre miljoner ägg om dagen till återförsäljare. Inga människor kom till skada under branden. Det är ännu oklart vad som orsakade branden, rapporterar CBS Minnesota.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.