Simmare uppmanas ”andas under vattnet” – för att inte sprida covid

Coronarepressionen

publicerad 14 maj 2021
- av Isac Boman

Coronarepressionen fortsätter att hårdna i England. Badgäster i en simhall i London uppmanas nu att ”andas ut under vattnet” för att inte sprida viruset. De får heller inte titta på eller tala med varandra.

Det var rapparen Zuby som publicerade en bild på skylten med de märkliga reglerna i samband med att han konstaterade att länder i tredje världen numera är friare än länderna i första världen.

När du behöver vila – titta bort från andra simmare och fortsätt socialt distansera dig”, lyder en av reglerna.

När du simmar – andas ut under vattnet när det är möjligt”, lyder en annan av föreskrifterna.

Ryggsim och andra former av simning där ”social distansering” inte kan garanteras är också numera förbjudna och gästerna i simhallen ska inte heller tala med varandra, enligt de nya förordningarna.

På sociala medier har videoklipp som visar hur människor dyker och simmar under vattnet – med ansiktsmask på – fått mycket stor spridning och beteendet beskrivs av användare som ”korkat”, ”ofattatbart”, och ”idiotiskt”.

Paul Joseph Watson påpekar i en artikel i Summit News att de godtyckliga och obegripliga reglerna införts trots att smittspridningen i Storbritannien minskar och dödsfallen likaså.

Han lyfter också fram att Storbritannien inte är det enda land som infört liknande drakoniska åtgärder utan pekar på Spanien där simmare ska ha på sig sina masker – även i vattnet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!