MORGONDAGENS DAGSTIDNING – torsdag 22 februari 2024

torsdag 22 februari 2024

Senatorn Rand Paul uppmanar till “maskuppror”

Coronarepressionen

publicerad 30 januari 2021
- av Sofie Persson
Rand Paul med en supporter i Arizona i oktober.

Rand Paul, senator för delstaten Kentucky i kongressen som själv är utbildad läkare, manar nu amerikanerna till civil olydnad mot coronarepressionen genom att vägra bära mask.

Den dominerande linjen hos politiker och media, inte bara i USA utan i stora delar av Västerlandet, har under lång tid varit att driva på bärandet av masker.

Du har dessa ”ledare” som säger åt dig vad du ska göra och vart du ska gå. Regeringen borde inte involveras i dessa beslut och misstaget är att vi tillåtit regeringen att göra det och vi måste trycka tillbaka. För att de kommer aldrig att ge upp. De här människorna kommer aldrig tillåta dig att inte använda mask, menar Rand Paul i den konservativa talkshowen The Rush Limbaugh Show.

Den republikanske politikern betonar att det går emot sunt förnuft att bära mask särskilt för dem som tidigare noterats ha smittats av coronaviruset och således bör ha uppnått immunitet.

Jag lovar dig att du aldrig kommer slippa masken, även när vi alla är vaccinerade så vet man inte säkert om du kan smitta det vidare. Masktvånget har inte fungerat, inga mandat har fungerat. Flera studier visar att trots restriktioner så ökar smittan, det medgav till och med Biden nyligen, påpekar Rand.

Infowars ankare Alex Jones uppmärksammar Pauls utspel och konstaterar att det finns en underliggande ton i den rådande diskursen att människor underförstått är smutsiga, sjuka och att ha kontakt med varandra är dåligt – och att den rådande situationen blivit så absurd att om någon skulle ha pratat om det för två år sedan skulle de flesta ha skrattat.

Han påtalar också att särskilt det demokratiska partiet visar dubbelmoral i att man tidigare förespråkat öppna gränser gentemot omvärlden och att även låta människor med diverse sjukdomar åka som de vill. På flera ställen i USA måste man nu skanna sig på vissa toaletter i restauranger eller på vissa universitet.

Det här är 1984, raljerar Jones.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend