Säkerhetsfirmor bötfäller britter som lämnar sina hem

Coronarepressionen

publicerad 23 maj 2021
- av Markus Andersson

Den brittiska regimen meddelar att man kommer anlita privata säkerhetsfirmor som ska göra hembesök hos människor som varit utomlands. Detta för att kontrollera att dessa inte lämnar sina hem och straffa dem som bryter mot den rådande coronarepressionen i landet.

Enligt den brittiska pandemilagen måste landets medborgare fortfarande sitta i karantän efter att de varit utomlands och under onsdagen gick brittiska politiker ut med att man dessutom tänker lägga stora resurser på att säkerställa att karantänskraven följs noga – bland annat genom att skicka ut säkerhetspersonal som ska övervaka medborgarna.

Enligt Summit News ska 10 000 ”hemkontroller” genomföras varje dag genom säkerhetspersonal från firman Mitie. Om någon bedöms bryta mot karantänkraven har kontrollanterna också befogenhet att dela ut böter på upp till 10 000 pund.


Annonser:


Enligt det nya regelverket krävs ett negativt PCR-test eller tio dagar i karantän för den som kommer hem från ett land som Storbritannien inte har bedömt som ”helt säkert” att besöka – något som gäller bland annat grannlandet Frankrike men också USA, Spanien och Grekland.

De som återvänder från en resa måste också ta två ytterligare PCR-test på sin egen bekostnad och testa negativt för att ha ”rätten” att lämna sina hem efter tio dagar.

Enligt Storbritanniens inrikesminister Priti Patel kommer ”betydande resurser” – konkret i form av miljontals pund – läggas på att övervaka befolkningen och straffa dem som bryter mot pandemilagen.

Redan nu ska över 30 000 ”kontroller” ha ägt rum i landet. Det är oklart hur många britter som faktiskt har bötfällts i nuläget.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.