Coronarepressionen

Säkerhetsfirmor bötfäller britter som lämnar sina hem

publicerad 23 maj 2021

Den brittiska regimen meddelar att man kommer anlita privata säkerhetsfirmor som ska göra hembesök hos människor som varit utomlands. Detta för att kontrollera att dessa inte lämnar sina hem och straffa dem som bryter mot den rådande coronarepressionen i landet.

Enligt den brittiska pandemilagen måste landets medborgare fortfarande sitta i karantän efter att de varit utomlands och under onsdagen gick brittiska politiker ut med att man dessutom tänker lägga stora resurser på att säkerställa att karantänskraven följs noga – bland annat genom att skicka ut säkerhetspersonal som ska övervaka medborgarna.

Enligt Summit News ska 10 000 ”hemkontroller” genomföras varje dag genom säkerhetspersonal från firman Mitie. Om någon bedöms bryta mot karantänkraven har kontrollanterna också befogenhet att dela ut böter på upp till 10 000 pund.
Enligt det nya regelverket krävs ett negativt PCR-test eller tio dagar i karantän för den som kommer hem från ett land som Storbritannien inte har bedömt som ”helt säkert” att besöka – något som gäller bland annat grannlandet Frankrike men också USA, Spanien och Grekland.

De som återvänder från en resa måste också ta två ytterligare PCR-test på sin egen bekostnad och testa negativt för att ha ”rätten” att lämna sina hem efter tio dagar.

Enligt Storbritanniens inrikesminister Priti Patel kommer ”betydande resurser” – konkret i form av miljontals pund – läggas på att övervaka befolkningen och straffa dem som bryter mot pandemilagen.

Redan nu ska över 30 000 ”kontroller” ha ägt rum i landet. Det är oklart hur många britter som faktiskt har bötfällts i nuläget.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!