Ryssland utlyser nationell ledighet

Coronavirusets spridning

publicerad 27 mars 2020
Kotelnitsjeskaja Naberezjnaja i Moskva.

Från och med imorgon inleds en dryg veckas betald ledighet i Ryssland som en åtgärd att stoppa spridningen av coronaviruset i landet. Samtidigt uppmanas ryssarna att avstå från resor inom landet.

Sedan tidigare har de ryska skolorna stängts under tre veckors tid fram till den 12 april, men nu omfattas alltså hela befolkningen av en dryg veckas ledighet från och med imorgon till den 5 april då nio röda dagar utlyses över hela landet. Under tiden har även caféer och restauranger beordrats att hålla stängt, medan leveranstjänster undantas.

Bland övriga åtgärder man tidigare vidtagit omfattar bland annat att landets regioner anbefallits att anförskaffa två månaders förnödenheter i en förebyggande åtgärd att undvika brister i livsmedelsförsörjningen. Man har också försäkrat landets sjukhus om extra finansiering omfattande 2500 dollar för varje corona-smittad patient. Därtill ska företag stödjas med räntefria sexmånaders-lån för löneutbetalningar via de statsägda bankerna Sberbank och VTB.

Ungefär 1000 personer har i dagsläget bekräftats vara smittade av coronaviruset i Ryssland.

 

Källa: The Moscow TimesLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.