Coronavirusets spridning

Ryssland utlyser nationell ledighet

Kotelnitsjeskaja Naberezjnaja i Moskva.

Från och med imorgon inleds en dryg veckas betald ledighet i Ryssland som en åtgärd att stoppa spridningen av coronaviruset i landet. Samtidigt uppmanas ryssarna att avstå från resor inom landet.

Sedan tidigare har de ryska skolorna stängts under tre veckors tid fram till den 12 april, men nu omfattas alltså hela befolkningen av en dryg veckas ledighet från och med imorgon till den 5 april då nio röda dagar utlyses över hela landet. Under tiden har även caféer och restauranger beordrats att hålla stängt, medan leveranstjänster undantas.
Bland övriga åtgärder man tidigare vidtagit omfattar bland annat att landets regioner anbefallits att anförskaffa två månaders förnödenheter i en förebyggande åtgärd att undvika brister i livsmedelsförsörjningen. Man har också försäkrat landets sjukhus om extra finansiering omfattande 2500 dollar för varje corona-smittad patient. Därtill ska företag stödjas med räntefria sexmånaders-lån för löneutbetalningar via de statsägda bankerna Sberbank och VTB.

Ungefär 1000 personer har i dagsläget bekräftats vara smittade av coronaviruset i Ryssland.

 

Källa: The Moscow Times

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!