Utrikes

Problematiskt med islam i österrikiska skolor

Den ökande andelen muslimer i österrikiska skolor skapar problem. Bland annat ska en 8-årig flicka sagt till sin lärare att “Allah föredrar flickor med slöja”.

En österrikisk lärare avslöjade nyligen i en intervju med en journalist att en 8-årig flicka i hennes klass vägrade ta av sin slöja. Elevens mamma hade sagt åt henne att “Allah föredrar flickor som täcker sig”.
Islams utbredning har även påverkat lärounderlaget. En förskollärare har rapporterat att en flicka inte ville ta med sig en lärobok hem. Läroboken innehöll en bild på nakna personer och flickan var rädd att hennes pappa skulle döda henne om han såg den.

I ett annat fall vägrade en elev öppna en lärobok. Eleven brast ut i gråt och hävdade att en ängel sitter på hans axel och den kommer ”anteckna att han är ond” ifall han öppnade boken.

Wiens skolminister Heinrich Himmer ska hålla möten om problemen kopplade till islam. De ska även prata om våld i skolorna.

 

Källa: Kronen Zeitung

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!