Problematiskt med islam i österrikiska skolor

publicerad 17 maj 2018

Den ökande andelen muslimer i österrikiska skolor skapar problem. Bland annat ska en 8-årig flicka sagt till sin lärare att ”Allah föredrar flickor med slöja”.

En österrikisk lärare avslöjade nyligen i en intervju med en journalist att en 8-årig flicka i hennes klass vägrade ta av sin slöja. Elevens mamma hade sagt åt henne att ”Allah föredrar flickor som täcker sig”.

Islams utbredning har även påverkat lärounderlaget. En förskollärare har rapporterat att en flicka inte ville ta med sig en lärobok hem. Läroboken innehöll en bild på nakna personer och flickan var rädd att hennes pappa skulle döda henne om han såg den.

I ett annat fall vägrade en elev öppna en lärobok. Eleven brast ut i gråt och hävdade att en ängel sitter på hans axel och den kommer ”anteckna att han är ond” ifall han öppnade boken.

Wiens skolminister Heinrich Himmer ska hålla möten om problemen kopplade till islam. De ska även prata om våld i skolorna.

 

Källa: Kronen Zeitung
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.