Utrikes

Problematiskt med islam i österrikiska skolor

Den ökande andelen muslimer i österrikiska skolor skapar problem. Bland annat ska en 8-årig flicka sagt till sin lärare att “Allah föredrar flickor med slöja”.

En österrikisk lärare avslöjade nyligen i en intervju med en journalist att en 8-årig flicka i hennes klass vägrade ta av sin slöja. Elevens mamma hade sagt åt henne att “Allah föredrar flickor som täcker sig”.

Islams utbredning har även påverkat lärounderlaget. En förskollärare har rapporterat att en flicka inte ville ta med sig en lärobok hem. Läroboken innehöll en bild på nakna personer och flickan var rädd att hennes pappa skulle döda henne om han såg den.

I ett annat fall vägrade en elev öppna en lärobok. Eleven brast ut i gråt och hävdade att en ängel sitter på hans axel och den kommer ”anteckna att han är ond” ifall han öppnade boken.

Wiens skolminister Heinrich Himmer ska hålla möten om problemen kopplade till islam. De ska även prata om våld i skolorna.

 

Källa: Kronen Zeitung

Liknande artiklar

Muslimsk kvinna vägrade skaka hand med män – får 4... När den muslimska kvinnan sökte jobb som tolk vägrade hon skaka hand med en manlig företrädare. Företaget avbröt då rekr...
Österrikisk imam uppmanar ungdomar att skapa egen ... En läckt video, inifrån en moské i Wien i Österrike, visar hur en imam ber sina följare att skapa en egen islamisk stat....
Identitärer får sina personliga tillgångar beslagt... I Österrike har staten utövat repressioner mot nationella identitärer. Bland annat har flera ledare fått sina privata ti...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!