Pressad Trudeau går till ny attack mot protesterna vid parlamentet

Coronarepressionen

publicerad 9 februari 2022
- av Markus Andersson
Justin Trudeau tv. Th. bilder från centrala Ottawa.

Den hårt pressade premiärministern Justin Trudeau fortsätter att gå till attack mot den folkliga resningen i Kanada.

Några få som skriker och flaggar med svastikor definierar inte vilka kanadensarna är, säger Trudeau i ett ilsket utfall mot demonstranterna.

Genom en omfattande lastbilsblockad har demonstranter belägrat centrala Ottawa sedan förra helgen och avser att fortsätta tuta mot parlamentet tills man drar tillbaka covidpassen och regeringens totalitära coronapolitik i sin helhet.

Efter att ha varit på flykt under flera dagar sedan lastbilskonvojen anlände har premiärministern Justin Trudeau nu återvänt till huvudstaden och svarade under gårdagen i parlamentet med att rikta ett hätskt utfall mot demonstranterna.

Det här är berättelsen om ett land som kom igenom den här pandemin genom att vara enade och några få som skriker och flaggar med svastikor definierar inte vem kanadensaren är, säger Trudeau.

 

Hans liberale partikollega Arif Virani fördömer också protesterna och betecknar dem som ett direkt terrorhot.

Jag vill nämna tanken på att lastbilar är 50 meter från en lagstiftande församling så som The House of Commons. Vi vet, jag vet, muslimer vet, att lastbilar används som verktyg för död och terror runtom på planeten, säger Virani i sitt anförande.

Otaliga gör sig lustiga över regeringens hätska utfall mot vad som helt uppenbart är en mycket folklig protest där människor har anslutit sig bland annat att genom att sälja korv, slå upp hoppslott för barnen, spela hockey och arrangera offentliga discon utanför parlamentet.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.