Polis tränger sig in i människors hem – för att kontrollera coronarestriktioner

publicerad 12 januari 2021
  Brittisk polis trakasserar medborgare i sina hem.

  Coronarepressionen hårdnar i Skottland, där polisen nu bokstavligt talat tränger sig in i medborgares hem för att kontrollera att de inte har bjudit hem några gäster eller brutit mot andra restriktioner. I flera fall är det grannarna som har ringt polisen för att anmäla att någon har trotsat den totalitära lagstiftningen.

  Ett uppmärksammad videoklipp från Aberdeen visar hur polisen åker till en adress efter att grannar ringt och angett familjen och påstått att dessa brutit mot pandemirestriktionerna.

  Kvinnan förklarar att det här är hennes hus, att de inte har brutit mot några regler och att de vill att polisen ska lämna deras egendom. Det finns också barn närvarande i hushållet som skrikandes och gråtandes tvingas bevittna hur situationen eskalerar och hur polisen vägrar att lämna huset utan istället sätter handfängsel på föräldrarna efter att tumult utbrutit.

  Nyligen inträffade en annan uppmärksammad incident – även den i Skottland, när Leanne Macdonalds dotter Myla fyllde 10 år. Vid olika tillfällen under födelsedagen kom släktingar och föräldrar snabbt på besök för att lämna över födelsedagspresenter till den nyblivna tioåringen.

  Detta ledde till att grannar anonymt ringde in till polisen för att anmäla att pandemirestriktionerna hade brutits och kort därefter knackade två uniformerade poliser på dörren och meddelade att de kommer att ha hårdare koll på Leanne och hennes familj i framtiden och att hon är satt på en ”varningslista” eftersom hon misstänks ha trotsat pandemilagarna.

  Även i Kanada har polis stormat hushåll efter misstanke om att det befunnit sig ”för många” människor i huset


   


  Liknande artiklar:

  Eftersom du läser det här…

  Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

  Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

  Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

  Tack för ditt stöd!