Polis tränger sig in i människors hem – för att kontrollera coronarestriktioner

Coronarepressionen

publicerad 12 januari 2021
- av Isac Boman
Brittisk polis trakasserar medborgare i sina hem.

Coronarepressionen hårdnar i Skottland, där polisen nu bokstavligt talat tränger sig in i medborgares hem för att kontrollera att de inte har bjudit hem några gäster eller brutit mot andra restriktioner. I flera fall är det grannarna som har ringt polisen för att anmäla att någon har trotsat den totalitära lagstiftningen.

Ett uppmärksammad videoklipp från Aberdeen visar hur polisen åker till en adress efter att grannar ringt och angett familjen och påstått att dessa brutit mot pandemirestriktionerna.

Kvinnan förklarar att det här är hennes hus, att de inte har brutit mot några regler och att de vill att polisen ska lämna deras egendom. Det finns också barn närvarande i hushållet som skrikandes och gråtandes tvingas bevittna hur situationen eskalerar och hur polisen vägrar att lämna huset utan istället sätter handfängsel på föräldrarna efter att tumult utbrutit.


Annonser:Nyligen inträffade en annan uppmärksammad incident – även den i Skottland, när Leanne Macdonalds dotter Myla fyllde 10 år. Vid olika tillfällen under födelsedagen kom släktingar och föräldrar snabbt på besök för att lämna över födelsedagspresenter till den nyblivna tioåringen.

Detta ledde till att grannar anonymt ringde in till polisen för att anmäla att pandemirestriktionerna hade brutits och kort därefter knackade två uniformerade poliser på dörren och meddelade att de kommer att ha hårdare koll på Leanne och hennes familj i framtiden och att hon är satt på en ”varningslista” eftersom hon misstänks ha trotsat pandemilagarna.

Även i Kanada har polis stormat hushåll efter misstanke om att det befunnit sig ”för många” människor i husetLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.