Påven anser att aborter är förfärliga

publicerad 14 januari 2014

Påve Franciskus tog under sitt tal på måndagen till Vatikanens diplomatkår avstånd från aborter. Den argentinske påven menade att aborter är en del av en ”bortkastningskultur”.

77-årige påve Franciskus har fokuserat mycket på sociala frågor såsom fattigdom sedan han blev påve i mars ifjol. Han poängterade under talet att det är ingenting annat än ”förskräckligt” att tänka på att avsluta en graviditet i förtid, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Det är exempelvis skrämmande att tänka att det finns barn, som fallit offer för aborter, som aldrig kommer att få se dagens ljus.

Påven anmärkte i sitt tal att världsfreden hotas när människovärdet förnekas och syftade bland annat på det våldsamma inbördeskriget i Syrien.

Han fördömde också det faktum att kristna förföljs i Mellanöstern, Asien och Afrika, skriver AFP.

Påve Franciskus har tidigare kritiserats av konservativa krafter inom den katolska kyrkan som menar att han inte fördömt aborter tillräckligt.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.