Över 100 skadade i sammandrabbningar i Kiev

publicerad 31 augusti 2015

Sammandrabbningar mellan kravallpolis och nationalistiska demonstranter i den ukrainska huvudstaden Kiev krävde minst ett liv och över 100 skadade på måndagen. Bland annat ska ett föremål ha detonerat utanför parlamentet i Kiev.

De dryga 100 demonstranterna, som främst var anhängare av nationalistpartiet Svoboda, protesterade mot den nya lagändring som kan komma att ge Ukrainas östra regioner mer självständighet, vilket nationalisterna ser som ett hot mot Ukrainas egna suveränitet.

Utanför parlamentet i Kiev drabbade nationalisterna samman med kravallpolis. Bland annat ska ett föremål ha kastats från demonstranterna och detonerat bland poliserna. En polis ska ha avlidit och drygt 100 skadats, enligt landets inrikesminister Arsen Avakov, rapporterar NBC News.

Beslutet om huruvida de omstridda östra regionerna i Ukraina ska bli mer självständiga kommer att avgöras i en omröstning i parlamentet på tisdag.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.