George Soros

George Soros förmögenhet uppgår till över 26 miljarder dollar
Foto: World Economic Forum/CC BY-NC-SA 2.0

Ökänd miljardär bakom stöd till invandrargrupper

Publicerad 9 maj 2014, uppdaterad kl. 14:14

Affärsmannen och valutaspekulatören George Soros är en av de viktigaste profilerna när det kommer till att finansiera organisationer för invandring världen över. Via sina stiftelser har han pumpat in hundratals miljoner dollar som används för att propagera om invandring.

Den idag 83-årige George Soros föddes i Ungern under namnet György Schwartz. Han växte upp i en judisk familj och jobbade på 40-talet i det judiska rådet när Ungern hade ockuperats av Tyskland.

Kort efteråt flyttade Soros till England där han bland annat studerade under lärdom av den österrikiske juden Karl Popper. 1957 tog Soros ett jobb som analytiker på den New York-baserade banken Wertheim & Co. Efter några års arbete på olika banker hade George Soros byggt upp en mindre förmögenhet och startade 1969 fondbolaget Soros Fund Management.

Annons:


Spekulerade på den svenska kronan
I Sverige är George Soros mest känd den person som anklagats för att varit en bidragande orsak till den svenska finanskrisen förvärrades när han 1992 spekulerade på den svenska kronan. Följden blev att Riksbanken höjde marginalräntan med 500 procent vilket ledde till kostnader på upp till 500 miljarder kronor.

George Soros har sedan 70-talet engagerat sig i många frågor och donerat enorma summor till olika lobbyorganisationer och stiftelser. Ett ämne som ligger Soros varmt om hjärtat är invandring. Sedan 1997 har hans stiftelse Open Society Foundations enligt egen utsago donerat över 100 miljoner dollar, motsvarande 660 miljoner kronor, till olika projekt som säger sig värna om invandrares rättigheter och människors lika värde.

Stödjer våldsbejakande extremist
I februari i år lanserades en kampanj i Sverige som finansierades av Open Society Foundations och uppmanar politiker och medborgare att ta frågan om människors lika värde på större allvar. Kampanjen presenterades på SVT Opinion och talespersonen är den kriminellt belastade Expo-grundaren Tobias Hübinette.

Hübinette, vars kampanj finansieras av George Soros, har bland annat sagt detta i ett nummer av tidningen Creol enligt Wikipedia.

“Att känna eller t.o.m. tycka att den vita rasen är underlägsen på alla upptänkliga plan är naturligt med tanke på dess historia och nuvarande handlingar. Låt den vita rasens västerland gå under i blod och lidande. Leve det mångkulturella, rasblandade och klasslösa ekologiska samhället! Leve anarkin!”

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andras åsikter. Du är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver. Du måste ha en godkänd kommentar för att kunna kommentera fritt. Du har rätt att vara anonym. Läs våra fullständiga regler här

 • JLL11

  Barbara Spectre , grundare av organisationen Paidea (med hjälp av Sveriges regering), säger att Europa måste bli multikulturellt. Annars kommer inte Europa överleva. Varför Europa inte skulle överleva utan denna “enorma omvandling” som hon uttrycker det, får vi inte veta. Enligt henne ska en särskild folkgrupp leda och vara i centrum och styra över alla andra.

  http://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ

 • Vem trodde något annat?

  Den invandring som just nu sker i stora delar delar av väst är en väl genomtänkt strategi och det som sker är inte en slump.

  Den aggressiva invandringen skapar inte bara ekonomiska hål i många länder, det skapar även kulturella sprickor i ett lands identitet. Det kulturella kittet och språket som ger ett land identitet håller på att lösas upp.

  Likt sagans Babels torn splittras den nationella identiteten upp. Medborgarna har inte några gemensamma mål. De tvingas att leva tillsammans med olika kulturer och ideologiska mål.

  Detta är en dröm för makthavarna att få den grå massan att bli så kulturellt sönderlaget och likgiltigt att de inte kan utgöra något hot längre.

  Att härska genom att söndra är en framgångsrik militär strategi att hålla olika grupper i schack. De olika grupperna fokusera mer på varandra som fiender istället för att se den riktiga fienden.

  • yunus emre

   Väl talat. Massans ignorans är slående och media gör allt för att upprätthålla ett splittrat och “rasistiskt” laddat samhälle.

   Jag är andra generationens invandrare,och mina föräldrar kom hit då Sverige fortfarande var ett föregångsland; ett folkhem med sund invandring och en blomstrande ekonomi. Det är tragiskt att se välfärdssamhällets nedmontering och hur befolkningen splittrats och förvandlats till en lösaktig “mångkultur”.

   Sverige är ett praktexempel på maktelitens dränering av den nationella gemenskapen.till förmån för en globaliserad, lösaktig, bottenlös och förslavad befolkning.

   Jag må inte vara etnisk svensk, men jag är likväl svenskfödd och värnar om en gemensam nationell identitet, en assimilerad och fullt integrerad invandrarbefolkning. Till skillnad från mainstream-pöbeln har jag dock insett att
   detta är en omöjlighet med nuvarande ansvarslösa invandringspolitik, som utgör ett stort hot mot Sveriges sociala och ekonomiska trygghet.

  • NEMESISONE

   Samma sabotage görs – medvetet – vad gäller det individuella planet: man vill förstöra familjen och därmed individen. När individen ej har en egen familj, ej känner till sitt ursprung och sin familjehistoria, ej vet vem föräldrar och far- och mor-föräldrar är/var och vad de gjorde, uppkommer identitetsproblem. En människa med identitetsproblem är skörare och lättare att styra än en människa som känner till sina rötter. Familjen är den sista domänen där individen är skyddad fr. ett samhället baserat pa pengar. Detta vill vissa krossa, i syfte att ha full kontroll över individen. Alla barn skall ha rätt att ha sin egen familj, att lära känna sina biologiska föräldrar och veta vem de är, för att kunna spegla sig i sina föräldrar och lära känna sina rötter och sin familjs historia, och därmed kunna växa upp till att bli en fullbordad och balanserad individ med en riktig identitet. Detta är en grundläggande mänsklig rättighet som ej längre respekteras idag, och det är detta som kommer att förstöra mänskligheten.

 • VJ

  Tänk det är presis tvärt om den vita värden kommer att gå under med dess kunskaper och frammåtskridande.

 • Gyula

  Det här var en överaskande artikel om verkligheten i Europa som pågår i tysthet och finansieras av just personer av judiska ursprung. Jag undrar vad säger svenska folket att våra kära politiker tar hit ALLA DE 52.000 SOMALISKA FLYKTINGAR FRÅN ISRAEL som får inte stanna i Israel. Frågan är varför måste vi ta emot alla och inte enbart några tusen, och varför kan inte Israel ta hand om dessa invandrare/flyktingar.

 • varg

  juden,jävulen på jorden

 • Pingback: EU-topp anklagade Ungern för antisemitism - Ungern kräver att han avgår | Nordfront.se()

Mer nyheter

Tipsa oss!

Missa inga nyheter!

Prenumerera på Nya Dagbladets nyhetsbrev!

Följ Sveriges nya framtidsmedia med nyheter, analyser, debatt och unika reportage! Få de viktigaste nyheterna i din mejl. Du kan när som helst avanmäla dig från nyhetsbrevet.

Send this to a friend