Utrikes

Nytt ebolafall i afrikansk storstad

Personal vid Mbandakas flygplats i Kongo-Kinshasa

Det senaste ebolautbrottet i Kongo-Kinshasa går in i en ”ny fas” sedan ett fall upptäckts i storstaden Mbandaka.

Ett nytt fall har upptäckts i Mbandaka som är stor stad i västra Kongo-Kinshasa. Om sjukdomen får spridning i staden kan det få stora konsekvenser.

Världshälsoorganisationen (WHO) har skickat 4 000 doser ebolavaccin till Kongo-Kinshasa i ett försök att stävja den smittsamma febersjukdomen.

Sedan april har omkring 23 personer dött av ebola i det centralafrikanska landet.

Liknande artiklar

Ytterligare ett ebolacenter attackerat i Kongo-Kin... Vandaler har härjat, plundrat och förstört ett center för behandling av ebola i Kongo-Kinshasa. Det är andra gången på e...
Psykisk ohälsa kostar samhället 200 miljarder per ... Regeringen och myndigheterna har trots satsningar på över 10 miljarder misslyckats med att motverka den kraftiga ökninge...
Misstänkt fall av ebola i Enköping – akuten har st... Akutmottagningen i Enköping har stängts efter att ett misstänkt fall av ebola har upptäckts. Det handlar om en person...

Mbandaka är beläget i västra delarna av det centralafrikanska Kongo-Kinshasa med en befolkning på omkring 185 000 invånare.

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!