Utrikes

Nyhetsuppdaterade människor mer islamkritiska

Nyfiken på nyheter

Människor som håller sig à jour med det pågående världsläget genom att läsa mycket nyheter tenderar att ha en mer kritisk hållning mot islam än de som inte läser lika mycket nyheter, visar forskning.

Oavsett politisk hemvist påverkar nyheterna människors syn på islam. Detta varierar beroende på hur mycket nyheter man tar del av.
En ny studie från Nya Zeeland visar att människor som i högre utsträckning läser och tar del av nyheter tenderar att ha “islamofobiska” åsikter, det vill säga vara kritiska mot islam. Samtidigt är människor oftast mindre skeptiska till islam och muslimer, skriver The Independent.

På olika internetforum såsom Reddit har frågan debatterats häftigt om huruvida det är en medial hetsjakt mot islam som orsakar den så kallade islamofobin hos människor eller om det helt enkelt är så att människor som är mer uppdaterade om världsläget än andra är mer islamkritiska.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!