Nyhetsuppdaterade människor mer islamkritiska

publicerad 4 april 2017
Nyfiken på nyheter

Människor som håller sig à jour med det pågående världsläget genom att läsa mycket nyheter tenderar att ha en mer kritisk hållning mot islam än de som inte läser lika mycket nyheter, visar forskning.

Oavsett politisk hemvist påverkar nyheterna människors syn på islam. Detta varierar beroende på hur mycket nyheter man tar del av.

En ny studie från Nya Zeeland visar att människor som i högre utsträckning läser och tar del av nyheter tenderar att ha ”islamofobiska” åsikter, det vill säga vara kritiska mot islam. Samtidigt är människor oftast mindre skeptiska till islam och muslimer, skriver The Independent.

På olika internetforum såsom Reddit har frågan debatterats häftigt om huruvida det är en medial hetsjakt mot islam som orsakar den så kallade islamofobin hos människor eller om det helt enkelt är så att människor som är mer uppdaterade om världsläget än andra är mer islamkritiska.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.