Nya uppgifterna: CIA-chefen och Chomsky umgicks med Epstein

Jeffrey Epstein-fallet

publicerad 1 maj 2023
- av Jan Sundstedt
Noam Chomsky och CIA-chefen William Burns.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Jeffrey Epsteins privata kalender indikerar att han umgåtts med fler högt uppsatta personer inom näringslivet i USA, och landets politiska toppskikt, än vad som tidigare varit känt för offentligheten, uppger Wall Street Journal.

Bland nya namn som träffats med den ökände sexualförbrytaren återfinns den nuvarande chefen för underrättelsetjänsten CIA och den kände vänsteraktivisten och författaren Noam Chomsky.

USA:s spionchef, en mångårig universitetsdirektör och ledande kvinnor inom finansbranschen, kretsen av personer som umgicks med Jeffrey Epstein flera år efter att han dömts för sexbrott är större än vad som tidigare rapporterats, enligt Wall Street Journal, som offentliggjort en samling dokument som enligt tidningen innehåller Jeffrey Epsteins planeringsscheman.

Dokumenten, som innehåller tusentals sidor e-post och schemalagda möten från 2013 till 2017, påvisar bland annat att Jeffrey Epstein anordnat flera möten med de nu namngiva personerna efter att han 2008 avtjänat ett 13 månader långt fängelsestraff för ett sexualbrott.

Namnen inkluderar bland andra den kände författaren och aktivisten Noam Chomsky, William Burns, chef för underrättelsetjänsten CIA sedan 2021, Leon Botstein, rektor för Bard College samt Kathryn Ruemmler, rådgivare i Vita huset under president Barack Obama.

Inte något av dessa namn återfinns i Epsteins tidigare offentliggjorda och ökända “svarta bok”, eller i de publika flygloggar över passagerare som rest med hans privata jetplan. Dokumenten avslöjar inte heller syftet med flertalet av dessa möten.

De flesta utpekade berättar för Wall Street Journal att de besökt Epstein av omtanke, medan några menar att de ansåg att han avtjänat sitt straff och därmed rehabiliterat sig själv.

Wall Street Journal uppger att man i dagsläget inte kunnat verifiera huruvida varje planerat möte faktiskt ägt rum.

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!