Epsteins pilot bekräftar nya kända namn på ”Lolita Express”

Jeffrey Epstein-fallet

publicerad 17 december 2021
- av Redaktionen
Kevin Spacey och Jeffrey Epstein tillsammans med Ghislaine Maxwell.

Ytterligare politiker från båda de stora partierna i USA och filmstjärnor flög i Epsteins pedofilflygplan. Detta enligt piloten Larry Visoski som flög runt Epstein och dennes gäster.

Jeffrey Epstein dömdes 2008 till 18 månaders fängelse för att ha anlitat en minderårig som prostituerad. Den judisk-amerikanske finansmannen stämdes sedan gång på gång civilrättsligt av flera privatpersoner som menade att Epstein utsatt dem för liknande brott. Han åtalades också för sexhandel med minderåriga i Florida och New York, men innan rättegången kunde hållas dog han under mystiska omständigheter i fängelse den 10 augusti 2019.

Ett år efter Epsteins död greps hans partner Ghislaine Maxwell som misstänkt för att ha medverkat i sexhandeln. I måndags inleddes rättegången mot Maxwell och även om rättegången inte direktsänds rapporterar flera medier om vad som framkommer i rätten.

Under inledningen av rättegången har Epsteins pilot Larry Visoski varit kallad som vittne för att berätta om sina iakttagelser i och runt det ökända flygplanet som blivit känt som ”Lolita Express”.

Bland annat har Visoski fått berätta om vilka personer som flög i planet och han har under ed bekräftat flera namn som tidigare har pekats ut. USA:s förre president Donald Trump är en passagerare som Visoski bekräftar.

Jag minns definitivt president Trump, men inte många personer associerade med honom, sa Visoski enligt Daily Mail som rapporterar om rättegången.

Trumps namn figurerar också i tidigare ej offentliggjorda flygdokument som nu presenterats under rättegången. Dokumenten bekräftar uppgifterna om att Trump 1997 flög från Palm Beach till Newark i Epsteins lyxflygplan. Daily Mail påpekar samtidigt att Trump bröt kontakten med Epstein innan det första åtalet för sexhandel som kom 2005. Tidningen skriver följande:

Trump och Epstein kände varandra under 1900-talet när de båda var New York City playboys och framgångsrika entreprenörer. Det har tidigare rapporterats att Trump 1997 flög i Epsteins plan från Palm Beach, där båda hade hem, till Newark. Epstein sägs också ha flugit i ett av Trumps privatplan. Den goda relationen förstördes när Epstein gjorde närmanden mot en ung flicka på Mar-a-Lago, Trumps klubb i Palm Beach, under tidigt 2000-tal, innan Epstein dömdes för att ha organiserat barnprostitution”.

Trump var sedermera president när Epstein dog och uttryckte själv tvivel kring hur dödsfallet verkligen gick till. Presidenten kallade också Epstein för Maxwells ”pojkvän”. Enligt Visoski som arbetade nära paret under 25 års tid var förhållandet mellan Epstein och Maxwell ”mer personligt än affärsmässigt”, men piloten sa också under sitt vittnesmål att han ”inte skulle beskriva det som ett romantiskt förhållande”.

Enligt Visoski var Trump inte den ende toppolitiker som flög med Epsteins ”Lolita Express”. Tidigare har framkommit att den före detta presidenten för Demokraterna Bill Clinton flög med flygplanet inte mindre än 27 gånger. Prins Andrew från Storbritannien och den amerikanske skådespelaren Kevin Spacey pekas också ut av piloten. Spacey blev själv indragen i en sexskandal 2017 då det framkom uppgifter om att han antastat väldigt unga män, vilket skapade en kris som skådespelaren utan framgång försökte ta sig ur genom att bekänna sig som homosexuell.

Vittnen har tidigare berättat att Epstein installerat en stor säng i sitt flygplan som hans gäster hade gruppsex i tillsammans med unga kvinnor. Bilder från flygplanet som Visoski tagit visar att det stämmer att det fanns en relativt stor säng i ett avskilt rum i flygplanet och att planet i övrigt var lyxigt inrett med soffor och fåtöljer.

Rättegången mot Maxwell väntas ta sex veckor och åklagaren Lara Pomerantz säger att hon kommer att bevisa för juryn att Epsteins partner varit delaktig i ”vidriga brott”.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


116 310 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.