Musk: “Soros hatar mänskligheten”

publicerad 17 maj 2023
- av Isac Boman
Elon Musk och George Soros.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under tisdagen gick Elon Musk till hårt angrepp mot den ungersk-judiske valutaspekulanten och globalisten George Soros på Twitter. Musk jämförde bland annat Soros med en superskurk och anklagade honom för att ”hata mänskligheten”.

Du tar för givet att det är goda avsikter. Det är det inte. Han vill urholka själva civilisationen. Soros hatar mänskligheten”, deklarerade Musk.

Dessförinnan hade Elon Musk skrivit att Soros påminde honom om superskurken Magneto från serietidningen X-Men.

George Soros har i många år blivit mycket hårt kritiserad i systemkritiska kretsar – dels på grund av att han gjort sig en förmögenhet på valutaspekulation och riskkapitalism men också på grund av alla de kraftigt vänsterpolitiska initiativ han finansierar via sin stiftelse Open Society Foundations och den destruktiva påverkan han bedöms ha på världspolitiken.

Att kritisera Soros är dock inte riskfritt och det dröjde inte länge innan Elon Musk, av företrädare för diverse judiska lobbygrupper, började anklagas för antisemitism.

Soros framställs ofta av extremhögern, med antisemitiska uttryck, som källan till världens problem. Att se Elon Musk, oavsett vad han har för avsikt, föda detta segment – jämföra honom med en judisk superskurk, påstå att Soros “hatar mänskligheten” – är inte bara beklämmande, det är farligt: det kommer att stärka extremister som redan nu skapar antijudiska konspirationer och har försökt attackera Soros och judiska samhällen som ett resultat av detta”, twittrade Anti-Defamation Leagues vd Jonathan Greenblatt.

Musk själv menar dock att han har rätt att yttra sina åsikter och att han inte bryr sig nämnvärt om hans twittrande leder till att kunder eller annonsörer försvinner.

Jag kommer att säga vad jag vill säga och om konsekvensen blir att jag förlorar pengar, då får det bli så”, skriver han.

Noterbart är att även Israels utrikesministerium snart började anklaga Musk för att ”driva på den antisemitiska retoriken” på Twitter och man hävdar att hans inlägg ”omedelbart ledde till antisemitiska konspirationsteorier på Twitter”.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!