Stadsrådsmedlem i Nashville: Tusentals människor har förlorat sina arbeten på basen av falsk information

Coronarepressionen

publicerad 21 september 2020
- av Isac Boman
staden Nashville
Vy över Nashville.

Specifika siffror rörande den så kallade coronapandemin i Nashville har undanhållits för allmänheten av ansvariga tjänstemän i på grund av att dessa varit för låga. Detta kan utrönas enligt läckt epostkorrespondens som skickats mellan borgmästarens högsta rådgivare och det lokala hälsodepartementet samt interna diskussioner på myndigheten.

Vad som diskuteras i de epostmeddelanden som Fox News 17 gått igenom är hur man ska hantera uppgifter om låga antal av coronafall på barer och restauranger i staden Nashville, samt hur man ska hålla dessa hemliga för allmänheten. Under sommaren ska man ha spårat över 1000 fall av corona till byggarbetsplatser och äldreboenden i Nashville, men endast 22 stycken till barer och restauranger.

Lancer Waller från det lokala hälsodepartementet frågar i korrespondensen om siffrorna ifråga: ”Detta kommer väl inte släppas till allmänheten? Bara till borgmästarens kontor?”


Annonser:


Det stämmer, ingen information till allmänheten”, svarar högsta Benjamin Eagles som är rådgivare på borgmästarens kontor.

När en journalist från Fox vid ett senare tillfälle frågar den lokala hälsomyndigheten om det är korrekt att man spårat endast ett fåtal fall till barer och restauranger och sålunda tillämpat överdrivna åtgärder för dessa, bekräftas det av läckt korrespondens där man funderar på hur man ska svara på journalistens fråga bland annat att man undanhållit allt för specifika siffror för att dessa är mycket låga.

Vi har höjt skatterna med 34 procent, och vi har bokstavligen orsakat att tusentals människor förlorat sina arbeten som nu oroar sig för att förlora sina boende. Och vi gjorde det på grund av falsk information, konstaterar Nashvilles stadsrådsmedlem Steve Glover som riktar skarp kritik mot den ansvariga ledningen och uppger att han verifierat korrespondensens äkthet med hjälp av en jurist inom stadsbyråkratin.

I en kommentar om uppgifterna har myndigheterna varken bekräftat eller dementerat uppgifterna, utan hänvisat till en juridisk procedur som utgående från presskonferensen är något oklar vad denna innefattar.

Läckan i Nashville utgör endast ett av otaliga exempel på senare tid där myndigheter i USA och på andra håll bekräftats ha fört ut med vilseledande information om den så kallade coronapandemin som motiverat de omfattande nedstängningarna av samhället.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.