Migrantläger växer vid Europas gränser

publicerad 18 mars 2016

Migrantströmmarna till Europa är inte över. Migranter, varav många helt saknar flyktingskäl, fortsätter att ta sig till Europas gränser. Brittiska The Guardian visar aktuella bilder ifrån den grekisk-makedonska gränsen.

Över 14 000 migranter har slagit sig ned i den grekiska byn Idomeni. Varje dag kommer det fler rapporterar grekiska myndigheter.

Migranterna försöker ta sig över gränsen till Makedonien för att ta sig vidare upp i Europa. Formellt upphör de som haft flyktingskäl att vara flyktingar när de ankommit till Grekland och får egentligen därmed inte fly vidare inom EU.

Vid flera tillfällen har man lyckats brisera gränsen och ta sig in i Makedonien. Läget är kaosartat och makedonsk gränspolis har angripits med stenar vid ett flertal tillfällen.

Nya Dagbladet rapporterade tidigare i veckan hur migranter placerade sina småbarn på en tågräls och gav dem skyltar med politiska budskap om att Europa ytterligare ska öppna sina gränser.

För tillfället uppskattas omkring 40 000 migranter befinna sig runtom på de grekiska öarna på väg att ta sig norrut.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


142 370 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.