Migrantkravaller vid ungerska gränsen

Migranter har lyckats ta sig igenom den ungerska gränsen mot Serbien. Samtidigt använder ungersk kravallpolis tårgas och vattenkanoner för att skydda gränsen.

publicerad 16 september 2015
Migranter går längs en ungersk motorväg på väg mot Österrike

Det är ett hundratal migranter som brutit sig genom gränsövergången mellan Ungern och Serbien. De har sedan mötts av ungersk kravallpolis som använt sig av vattenkanoner och tårgas.

Ett 20-tal poliser har skadats sedan de träffats av stenar och andra objekt som migranterna kastat, Samtidigt har flera migranter fått uppsöka läkarvård. Bland annat kastade migranterna över två barn över gränsstängslet vilket gjorde att de skadades, skriver The Guardian.

Serbien har skickat polis och ambulans till gränsen för att försöka lugna kravallerna, samtidigt som Serbiens premiärminister Ivica Dačić kritiserat Ungern för att man använt vattenkanonerna och tårgasen mot serbisk mark.

Ungern valde under gårdagen att helt stänga sin gräns mot Serbien och Kroatien. Premiärminister Viktor Orbán planerar nu att bygga ett gränsstängsel mot Rumänien.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.