Utrikes

Migranter orsakade dödskrock i Calais

Migrantlägret "Djungeln" var beläget i utkanterna i Calais

Ett antal eritreanska migranter orsakade en dödskrock med flera lastbilar efter att man blockerat en motorväg i Calais i Frankrike. Nu har fransk polis gripit nio migranter som misstänks för dråp.

Migranterna ska ha släpat upp trädstammar på en motorväg för att blockera trafiken så att de kan hoppa på de lastbilar som ska färdas till Storbritannien från Calais. En polsk lastbil ska ha kört in en av tre lastbilar som blev stillastående på grund av migranternas blockad. Föraren av den polska lastbilen avled efter att lastbilen fattat eld, rapporterar The Telegraph.
Liknande vägblockader av migranter har tidigare resulterat i olyckor, men inte något direkt dödsfall. Fransk polis har gripit nio eritreanska migranter som befann sig i en av de stillastående lastbilarna. Eritreanerna är misstänkta för dråp.

Under de senaste månaderna har antalet migranter i och omkring Calais ökat, trots att fransk polis i fjol rensade ut det ökända migrantlägret i Calais kallat “djungeln” – där uppemot 7 000 migranter bodde.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!