Migranter orsakade dödskrock i Calais

publicerad 21 juni 2017
Migrantlägret "Djungeln" var beläget i utkanterna i Calais

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Ett antal eritreanska migranter orsakade en dödskrock med flera lastbilar efter att man blockerat en motorväg i Calais i Frankrike. Nu har fransk polis gripit nio migranter som misstänks för dråp.

Migranterna ska ha släpat upp trädstammar på en motorväg för att blockera trafiken så att de kan hoppa på de lastbilar som ska färdas till Storbritannien från Calais. En polsk lastbil ska ha kört in en av tre lastbilar som blev stillastående på grund av migranternas blockad. Föraren av den polska lastbilen avled efter att lastbilen fattat eld, rapporterar The Telegraph.

Liknande vägblockader av migranter har tidigare resulterat i olyckor, men inte något direkt dödsfall. Fransk polis har gripit nio eritreanska migranter som befann sig i en av de stillastående lastbilarna. Eritreanerna är misstänkta för dråp.

Under de senaste månaderna har antalet migranter i och omkring Calais ökat, trots att fransk polis i fjol rensade ut det ökända migrantlägret i Calais kallat “djungeln” – där uppemot 7 000 migranter bodde.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!