Merkel tar ny ansats för hårdare repression i Tyskland

Coronarepressionen

publicerad 9 april 2021
- av Isac Boman
Angela Merkel på den ultraglobalistiska tankesmedjan World Economic Forum.

Efter att ha tvingats backa från mer omfattande nedstängningar under påsken rapporteras nu Merkelregimen ta ny ansats för att ytterligare skärpa repressionen i landet.

Som många andra västledare kräver förbundskanslern Angela Merkel att det tyska samhället ska låsas ner ytterligare. Eftersom Tyskland är en federation är det egentligen de olika delstaterna som själva fattar beslut om olika repressionsåtgärder men enligt regeringskällor vill Merkel-regimen nu få tillgång till tvångsåtgärder – så att de får mandat att köra över delstatsregeringarna och tvinga dem att införa en ännu hårdare coronapolitik.

Merkel hävdar själv att det handlar om en ”kortare” nationell nedstängning, ett påstående som många är mycket skeptiska till efter tidigare tomma löften om ”tillfälliga” åtgärder som i verkligheten visat sig bli mycket långvariga.

Vid ett möte tidigare i mars övertygade Merkel ledarna för de 16 tyska delstaterna att acceptera nationella riktlinjer som inkluderar nedstängningar och möjligheten att införa utegångsförbud i områden med mer än än 100 nya smittade per 100 000 invånare på en 7-dagars period utgående från den kritiserade PCR-tekniken som används för att detektera smittspridning.

I slutändan är det dock upp till delstaterna om de vill införa repressionen och utegångsförbuden eller inte och Merkel-regimen ska vara mycket kritisk till att vissa delstater har börjat öppna upp delar av sina samhällen.

Enligt en regeringskälla till tyska Bild vill Merkel ändra landets smittskyddslagstiftning för att på så sätt tvinga de olika lokala distrikten att lyda centralregimens direktiv, vilket i praktiken innebär att de exempelvis inte kan säga nej till utegångsförbud eller fler nedstängningar.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.