MORGONDAGENS DAGSTIDNING – måndag 4 mars 2024

måndag 4 mars 2024

Kyrkor tvingas införa medicinsk apartheid

Coronarepressionen

publicerad 25 maj 2021
- av Isac Boman

Amerikanska myndigheter tvingar nu kyrkans personal att själva kontrollera sina besökares vaccinationsstatus. Kyrkobesökare i Oregon får exempelvis bara ta av sig sina masker om de kan bevisa att de är ”fullt vaccinerade” för covid-19.

New York Times rapporterar att Oregons hälsomyndighet nu tvingar företag, arbetsplatser och till och med kyrkor och andra religiösa institutioner att kontrollera sina besökares vaccinationsstatus och bara tillåta de som är ”fullt vaccinerade” att komma in utan maskering.

I massmedia har de nya riktlinjerna lyfts fram som någonting positivt eftersom maskbärande inte längre är helt obligatoriskt för dem som tagit de kontroversiella vaccininjektionerna. I praktiken oroar sig många samtidigt för att de repressiva åtgärderna skapar ett apartheidliknande samhälle där icke-vaccinerade tvingas lyda under andra regler och får sina friheter och rättigheter begränsade eller tvingas bära mask permanent.

New York Times noterar att många också uttryckt ett ogillande och en oro för att det nu blir kyrkorna, företagen och arbetsplatserna själva som ska kontrollera besökarnas vaccinationsstatus och man konstaterar att det hela kommer att bli mycket svårt och problematiskt att upprätthålla.

Vi hyser en allvarlig oro angående de praktiska aspekterna när företagsägare och arbetare tvingas agera verkställare (av delstatens restriktioner)”, konstaterar Nathaniel Brown som är talesperson för en av delstatens näringslivsorganisationer.

Vi hör att försäljare och småföretag är mycket oroade över att sätta sina frontlinjearbetare i en potentiellt ohållbar situation när de ska hantera kunder”, fortsätter han.

Oregons folkhälsomyndighet har deklarerat att det nya regelverket ska gälla omedelbart och att det blir upp till kyrkor, arbetsplatser och företag att på egen hand övervaka och kontrollera att besökare utan mask har tagit sina sprutor. Alternativet man har att välja på är att fortsätta tvinga alla att bära maskerna.

Den som struntar i att kontrollera besökare och kunders vaccinationsstatus och tillåter dessa att gå in i lokalen utan att bära mask kan räkna med böter.

Nyheten kommer kort efter att New York lanserat sitt “Excelior Pass” – ett digitalt vaccinationspass som bland annat kommer att användas för att få tillträde till populära attraktioner och event i staden – exempelvis Madison Square Garden.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend