Klimataktivist: ”Rasism att servera mjölkprodukter”

publicerad 22 april 2021
- av Per Nordin
Alison Plaumer.

Klimataktivisten Alison Plaumer från Extinction Rebellion står bakom en petition om att servera mer vegetarisk kost i skolor och andra institutioner. Hon menar att det är direkt rasistiskt att servera ost och andra mjölkprodukter eftersom hon pekar på att vissa etniska folkgrupper genetiskt sett oftare är laktosintoleranta.

Plaumer pekar på att framförallt människor med utomeuropeiskt rasligt ursprung i hög grad är laktosintoleranta, vilket enligt henne gör det rasistiskt att servera mejeriprodukter.

– Man kan argumentera för att det finns ett rasistiskt inslag i att servera för mycket mjölkprodukter eftersom 65 procent av världens befolkning är laktosintoleranta – många från den utomeuropeiska communityn, uttryckte hon under ett stadsfullmäktigemöte i Brighton and Hove.

Plaumer hävdade vidare att ”massvis med föräldrar” stödjer förslaget att minska andelen animalisk kost av rasideologiska skäl och att detta även är någonting som barnen vill.

Även om petitionen nått ett måttligt stöd med ett par hundra underskrifter har klimataktivisten och hennes rasismanklagelser mött omfattande hån i kommentarsfält på internet där människor bland annat menar att ”den som anser att mat är rasistiskt inte är kvalificerad att vistas i närheten av en skola”.

Jag är laktosintolerant och är inte från en av grupperna du pratar om, så vilken poäng försöker du göra? Mat kan inte vara rasistisk”, konstaterar en annan.

När allting är rasistiskt är ingenting rasistiskt”, menar en tredje.

Andra användare konstaterar att det inte längre finns någon hejd på vilka triviala företeelser som numer även i påstått seriösa politiska sammanhang anklagas för att vara rasistiska eller diskriminerande av den så kallade ”woke-vänstern”.

Hennes uppsyn sammanfattar den radikala vänstern på ett perfekt sätt. Miserabla människor som är desperata att dra ner hela världen i den mörka grop där de själva redan sitter”, skriver signaturen John.

Nya Dagbladet har tidigare rapporterat om hur även svenska vänsterpolitiska forskare hävdar att mjölkprodukter och då särskilt mjölk är en symbol för vit makt och rasism.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!