Katastroftillstånd i Jemen – över 100 döda i kolerautbrott

publicerad 15 maj 2017
Flyktingläger i Jemen

Ett utbrott av kolera i Jemen har fått regeringen att utlysa katastroftillstånd i huvudstaden Sanaa. Under de senaste två veckorna har 115 människor omkommit i koleraepidemin.

Jemen har drabbats hårt av den Saudi-ledda koalitionens konstanta bombningar, som riktats mot Jemens shiamuslimska huthirebeller. Men i många fall drabbas lokalbefolkningen av Saudi-koalitionens bombningar, som ibland utförs med förbjudna klusterbomber som köpts in från USA.

Under de senaste två veckorna har Jemen drabbats av en koleraepidemi. 115 personer har omkommit och uppemot 8 500 har smittats, vilket fått den jemenitiska regeringen att utlysa katastroftillstånd i huvudstaden Sanaa, rapporterar RT.

Annons:Att två tredjedelar av den jemenitiska befolkningen saknar tillgång till rent dricksvatten är en av faktorerna till att koleran kunnat spridas. Ifjol lyckades man stävja en koleraepidemi, men bristen på sjukhus gör att internationella hjälporganisationer fruktar att epidemin förvärras.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.