Julia Tymosjenko vill döda ryssar

publicerad 25 mars 2014

Den ukrainske presidentkandidaten Julia Tymosjenko är i blåsväder. I ett smyginspelat samtal påstås hon enligt RT säga att man borde skjuta ihjäl ryssarna och deras ledare, Vladimir Putin.

Julia Tymosjenko bekräftar via Twitter att samtalet med politikern Nestor Shufrych ägt rum, men att delen där hon säger att hon vill skjuta ryssar är ihopklippt och redigerad.

Anledningen till Tymosjenkos påstådda utspel i samtalet är den folkomröstning som hölls på Krim, vilket ledde till att de anslöt sig till Ryssland.

– Det här är bortom all kritik. Det är på tiden att vi tar våra vapen och går och dödar de förbannade ryssarna och deras ledare, säger hon enligt RT.

Tymosjenko ska också i klippet ha sagt att man borde kärnvapenbomba de åtta miljoner ryssar som lever inom Ukrainas gränser.

Hennes motpart, den ukrainske parlamentsledamoten Nestor Shufrych, säger dock bestämt att samtalet mellan honom och Tymosjenko inte ens ägt rum utan att klippet är en total förfalskning, skriver RT.

Det här är inte det första smyginspelade samtalet som läckt ut under Ukrainakrisen. I februari avslöjades det att USA:s sändebud till Ukraina sagt ”fuck the EU”, vilket ledde till stor uppståndelse.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.