Utrikes

”Islam på väg att förbjudas i Angola”

Religionen islam, som utövas av muslimer, är impopulär i Angola. Enligt inhemsk media kan det afrikanska landet bli det första i världen som förbjuder religionen helt.

Det rapporteras att många moskéer förstörs i Angola och bland medborgarna växer missnöjet mot islam.
– Processen att legalisera islam har inte godkänts av justitiedepartementet och är inte förenligt med mänskliga rättigheter. Tills vidare kommer moskéerna att vara stängda, sa den angolanska kulturministern Rosa Cruz E Silva, enligt obekräftade uppgifter till OnIslam.net.

Även José Eduardo dos Santos, Angolas president, har i kraftiga ordalag fördömt islam och sagt att ”det här är slutet på islamskt inflytande i vårat land”, någonting som landets ambassad i Washington förnekar.

– Just nu vi inte har någon information om det, säger en tjänsteman vid ambassaden till IBTimes.

Trots att islam är världens näst största religion – efter kristendomen – är den en minoritet i Angola. 80 000 till 90 000 personer uppskattas vara muslimer, och av dem består en stor del av invandrare från Västafrika.

 

Fotnot: Artikeln uppdaterades den 26 november

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!