Coronarepressionen

Indien: Polis anklagas för att tortera “coronaförbrytare”

publicerad 28 maj 2021

En man från Bareilly i den indiska delstaten Uttar Pradesh anklagar nu den lokala poliskåren för att ha torterat honom genom att slå i spikar i hans händer och fötter som ”straff” – för att han inte bar någon ansiktsmask.

I ett videoklipp som fått stor spridning tjuter mannen av smärta samtidigt som man kan se en stor spik sticka ut från hans hand. Mannen berättar att lokal polis först misshandlade honom och sedan torterade honom med spik och hammare.

 

En indisk journalist uppmärksammade tidigt händelsen på Twitter och frågade om det verkligen kan stämma att polisen hamrar in spikar i människor för att de inte följer coronarestriktionerna. Något klart svar har dock ännu inte getts, men den lokale polischefen har gjort ett uttalande där han lovar att ”undersöka” händelsen.

Det är sedan tidigare känt att indisk polis i stor utsträckning har ägnat sig åt direkt fysisk repression och misshandel under den så kallade coronapandemin för att få människor att åtlyda de nya riktlinjerna. Ett videoklipp som publicerades förra månaden visar exempelvis hur den indiska polisen misshandlar en 35-årig man med sparkar när han var på väg att besöka sin far på sjukhuset. I det uppmärksammade klippet hörs dessutom ett barn ropa på sin pappa samtidigt som polisen fortsätter med den grova misshandeln.

 

Andra exempel har lyfts fram på hur den indiska polisen rutinmässigt misshandlar ”coronaförbrytare” med käppar och hur indier som bryter mot restriktionerna som straff tvingas till fysisk träning i den gassande solen – exempelvis armhävningar.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!