Här stormar 800 migranter spanska gränsen i Marocko

publicerad 30 juli 2018

Våldsamma afrikanska migranter stormade gränsen mellan Marocko och det spanska territoriet Ceuta i torsdags. 15 poliser skadades varav fem fått brännskador.

I torsdags stormade cirka 800 afrikanska migranter, varav den absoluta majoriteten utgjordes av unga män, taggtrådsstängslen som utgör gränsposten mellan Marocko och det spanska territoriet Ceuta. 600 lyckades ta sig över gränsen till Spanien.

Migranterna var våldsamma och kastade flaskor innehållande avföring och kalciumoxid mot poliserna. De använde också sprayburkar som eldkastare och stenar som missiler.
På filmen från händelsen, som går att se ovan, framgår att flera av migranterna skadade sig själva då de försökte forcera gränsstängslet.

Spanien har blivit ett av de hetaste målen för migranter och människosmugglare sedan Italien har stängt sina hamnar för den olagliga trafiken.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!