Fredlig protest mot coronarepressionen på Irland

Coronarepressionen

publicerad 12 mars 2021
- av Per Nordin
Gatorna i Cork har stått tomma under nedstängningen.

Polis uppger att omkring 700 personer deltog i manifestationen i centrala Cork på Irland, som förlöpte helt utan incidenter. Den timmeslånga sammankomsten gick under namnet ”A Rally for Truth” (en samling för sanning). Bland talarna fanns före detta kommunalrådet i Cork, Diarmuid O Cadhla, som hävdade att regeringen ljög om antalet människor som dör av covid-19

En stor polisstyrka, som inkluderade en polishelikopter, fanns på plats under dagen, rapporterar Irish Times.

Bland talarna inför samlingen vid korsningen mellan Patrick St och Winthrop Street fanns före detta kommunalrådet i Cork, Diarmuid O Cadhla. O Cadhla hävdade att regeringen ljög om antalet människor som dör av covid-19, och att staten skapar rädsla bland människor. Han sade även att en nedstängning av samhället var onödig.

Människor är verkligen rädda – de lever i rädsla i onödan, sade O Cadhla, och anklagade regeringen för att förvränga siffrorna.

Han sade även att staten fokuserade på covid-19 snarare än att investera i ett ordentligt folkhälsosystem för alla.

Under den senaste veckan berättade de för oss att tack och lov siffrorna går ner – jag skulle vilja säga att det är för att våren är i luften – sommaren kommer och influensaliknande symtom, vilket covid visar, saknas under sommaren – de minskar dramatiskt, fortsatte han.

Bankerna och det Big Pharma kommer att tjäna miljarder dollar i vinst från denna kris och vi, folket används återigen som kanonmat för att berika de rikaste i vårt samhälle. Vi behöver media som berättar sanningen och vi behöver journalistik som tar reda på sanningen och det får vi inte, sade O Cadhla.

En annan talare, Peter O’Donoghue, som beskriver sig själv som en vanlig familjefar, säger att han deltog i demonstrationen för att visa sin frustration över regeringen och dess ”okonstitutionella användning av nedstängning mot Covid”.

Jag marscherar för alla människor som har dött ensamma av olika orsaker sedan denna nedstängning startade och aldrig fick en ordentlig begravning – jag marscherar också för deras familjer som inte har kunnat sörja ordentligt på grund av denna onödiga nedstängning, sade han.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!