Fortsatta protester mot coronarepressionen i Danmark

Coronarepressionen

publicerad 16 mars 2021
- av Isac Boman
Hundratals danskar samlades återigen för att protestera mot nedstängningspolitiken.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under lördagsnatten arrangerades en demonstration i Köpenhamn mot landets hårda coronarepression och för att visa solidaritet mot en aktivist som nyligen dömts till två års fängelse.

Hundratals medlemmar ur ”Men in Black” som kämpar mot nedstängningspolitiken och coronarepressionen deltog i protesterna i den danska huvudstaden där man tände röda facklor och lysraketer samtidigt som man rörde sig på gatorna och spelade säckpipa och trummor och bar banderoller med budskapet ”svartklätt motstånd”.

RT var på plats och filmade protesterna och noterade hur polisen punktmarkerade demonstranterna, men att trots att den danska regimen utmålat demonstranterna som våldsamma finns inga rapporter om att något våld ska ha förkommit.

Demonstrationen var också en solidaritetsaktion efter att en kvinnlig aktivist dömts för att ha ”uppmanat till våld” under en protest tidigare i januari, som likt lördagens protest handlade om att få det danska samhället att öppna upp och sluta begränsa sina medborgares fri- och rättigheter.

Enligt RT fick den kvinnliga aktivisten ett mycket hårdare straff än vad hon borde fått på grund av den danska pandemilagen, vilken ger landets rättsväsende rätten att fördubbla straffen för brott som kan relateras till pandemin. Men in Blacks främsta prioritet just nu ska också vara att få kvinnan frisläppt.

Den danska coronarepressionen omfattar bland mycket annat att elever och lärare tvingas genomgå två coronatester i veckan och att danska företag och butiker antingen tvingas ha stängt eller kraftigt begränsa hur många människor som får vistas i lokalerna.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!