FN hyllade AFA och spred vänsterextrem propaganda

publicerad 22 juni 2020
- av Per Nordin
FN gick ut till AFA:s försvar.

Under fredagen postade Förenta nationernas kontor i Geneve (UNOG) ett inlägg på Twitter där man fördömde Trumps vädjan att stämpla den vänsterextrema organisationen AFA som en terroristorganisation. FN-kontot passade också på att posta en AFA-flagga som bild till inlägget, varför man snabbt fick kritik för att sprida vänsterextrem propaganda.

FN:s experter på mänskliga rättigheter uttrycker stor oro över en nyligt uttalande av den amerikanske justitieministern där denne beskriver #Antifa och andra antifascistiska aktivister som inhemska terrorister och (experterna) menar att det underminerar deras rätt till yttrandefrihet och fredliga sammankomster i landet”, skrev FN-kontot.

Den nu borttagna tweeten ifrån FN:s officiella Twitter-konto

 


Annonser:


En av experterna som citerades var Fionnuala Ní Aoláin, en av FN:s särskilda rapportörer. Hon sitter också i styrelsen för Open Society Foundation:s kvinnoprogram – en organisation som finansieras av den judiske multimiljardären George Soros och anklagas för att styras av densamme, skriver Breitbart.

– Internationella människorättslagar skyddar yttrandefriheten, konstaterade Aoláin och menade vidare att det är mycket negativt att USA vill begränsa vänsterextremisternas grundläggande rättigheter och deras möjligheter att medverka i vad hon menar är ”fredliga sammankomster”.

Antifa är dock ingen fredlig organisation utan har under hela sin existens använt grovt våld för att tysta, skrämma och besegra politiska meningsmotståndare, både i Europa och USA. Man har också deklarerat att man ser oprovocerade attacker och fysiskt våld mot politiska motståndare som en form av självförsvar som är berättigat.

Nya Dagbladet har tidigare kunnat rapportera om hur Antifa håller interna kurser där man lär sig att sticka ut ögonen på människor med andra politiska åsikter och att fokus läggs på att skada sina offer så mycket som möjligt utan att själva riskera att bli skadade.

– Öva på saker som att trycka in folks ögon. Det kräver väldigt lite kraft att skada någons ögon, informerar Nicholas Cefuni i en av nätverkets internutbildningar.

Bara under förra veckan arresterades minst 24 människor i en vänsterextrem protest i Frankrike. De gripna var klädda i maskering och svarta ”uniformer” som bar AFA:s signum. Tidigare arresterades två medlemmar i nätverket i samma land efter att de skaffat vapen som de skulle använda för att mörda poliser.

Trots detta valde FN att inte bara gå till de vänsterextremas försvar utan dessutom också posta AFA-propaganda i form av en av deras flaggor på Twitter. Snabbt inkom massiv kritik mot tilltaget och det dröjde inte länge innan FN fick kalla fötter och raderade inlägget på Twitter utan ytterligare förklaring.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!