Journalist infiltrerade vänsterextrema Antifa – hade kurser om att trycka ut sina offers ögon

publicerad 9 juni 2020
- av Markus Andersson
Medlemmar i Antifa.

En journalist från Project Veritas har infiltrerat den våldsbejakande vänsterextrema rörelsen Antifa i flera år och kan genom smygfilmat material visa hur den till synes välfinansierade grupperingen håller ”utbildningar” om hur man sticker ut politiska motståndares ögon och hur man kan skada någon så mycket som möjligt utan att offret kan slå tillbaka.

– Var inte den där killen med vassa knogjärn som fastnar på bild, säger Nicholas Cefuni från Antifa i en hemlig ljudinspelning och förklarar vidare att våldet mot meningsmotståndare måste ske i hemlighet och döljas. Han medger samtidigt att Antifa är mycket våldsamma och verkar inte se något negativt i detta.

Project Veritas journalist berättar att han togs in som ”prospekt” i Antifa Rose City, ett förstadium till att bli fullvärdig medlem. I det kriminella nätverket har man högt säkerhetstänk och kommunicerar via krypterad mejl, och när man träffas måste alla lägga ifrån sig sina telefoner inne på en toalett med en högljudd fläkt som dränker allt ljud utifrån.

Våldsträningen och utbildningen i terrorism skedde i lokaler tillhörandes en liten vänsterorienterad bokaffär, där man träffades utanför affärens ordinarie öppettider. Alla som ville bli fullvärdiga medlemmar i den vänsterextrema organisationen förväntades delta på de olika utbildningarna som anordnades.

Journalisten menar vidare att nätverket kändes mycket välfinansierat och att han upplevde att vänsterextremisterna fått träning och resurser av personer med mycket erfarenhet inom våldsanvändning och terrorism. Han pekar bland annat på hur grundaren till Antifa Rose City – Caroline Victorin – är gift med en svensk man och att Antifa i USA i allmänhet har haft mycket utbyte och samarbete med sina europeiska systerorganisationer.

– Hela vår målsättning är att gå in där och göra farliga saker så säkert som möjligt, säger en Antifa-medlem i ett filmklipp.

– Öva på saker som att trycka in folks ögon. Det kräver väldigt lite kraft att skada någons ögon, informerar Nicholas Cefuni i en av nätverkets internutbildningar.

Journalisten berättar vidare att man brukade diskutera vilken typ av vapen man ska använda och vad som var lämpligast att ha med sig vid olika situationer. Han pekar också på att man alltid maskerade sig för att dels kunna undgå identifiering från polis, men också för att det gav ett mer skrämmande och hotfullt intryck.

– Tänk på att förgöra er fiende, förklarar Cefuni vidare och pekar på att det inte handlar om att slå snyggt som i boxning utan att det handlar om att göra så mycket skada som möjligt på sin politiska motståndare.

Överlag läggs mycket energi på att lära medlemmarna att orsaka så mycket skada som möjligt på sina offer, människor som oftast är politiskt oliktänkande människor som inte själva är våldsamma. Förutom att ta sönder någons ögon rekommenderas man att slå dem i levern eller i njuren eftersom detta kan ge tid att skada offren ytterligare utan att de har möjlighet att slå tillbaka.

Man förklarar också att man har an något annorlunda syn på självförsvar, där det inte bara är självförsvar om man själv blir attackerad utan även om man ”fattat ett beslut om att slå tillbaka” mot personer och grupper man inte gillar.

Antifa-rörelsen har varit framträdande i raskravallerna i USA och Donald Trump har aviserat att han vill klassa denna som en terroristorganisation, vilket skulle innebära att medlemskap i nätverket och samröre med det blir olagligt.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.