Facebook censurerar Trump igen – låga coronadödstal får inte påtalas

Coronarepressionen

publicerad 7 oktober 2020
- av Markus Andersson
Återigen censurerar Facebook USA:s president.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under tisdagen raderade Facebook ett inlägg från Donald Trump där denne argumenterade för att coronaviruset faktiskt är mindre dödligt än den årliga säsongsinfluensan och att det inte finns någon anledning till panik. Facebook menar att Trump åsikter räknas som ”desinformation” och bryter mot företagets regelverk.

Förra vintern dog cirka 22 000 människor av säsongsinfluensan i USA. Antalet personer som dött av coronaviruset påstås etablissemangsmedia och vänsterliberala politiker ligga på runt 210 000 människor. När de siffrorna dissekeras framgår det dock att 94 procent av de avlidna dog av annat än coronaviruset och hade olika former av underliggande svåra sjukdomar.

Vid månadsskiftet till september hade färre än 10 000 amerikaner dött av själva coronaviruset, övriga 154 000 dödsfall hade andra eller kombinerade orsaker.

Vänsterliberal media som CNN är snabba med att peka ut Trump som en lögnare som sprider oriktig information om antalet dödsfall, men vägrar konsekvent att lyfta fram hur dödssiffrorna egentligen mäts och att det är skillnad på att dö med coronasmitta och av densamma.

På Facebook raderades alltså presidentens inlägg. På Twitter har det däremot fått vara kvar, men försatts med en varningsflagga och ett meddelande där det står att presidentens inlägg bryter mot Twitters regler om missledande information relaterat till coronaviruset.


 

Så sent som i augusti raderade både Facebook och Twitter ytterligare ett inlägg av presidenten relaterat till coronaviruset. I det fallet pekade presidenten på information som tyder på att barn nästan är immuna mot viruset, även detta bedömdes som oacceptabelt att lyfta fram av de sociala mediejättarna.

De senaste månaderna har både amerikansk och europeisk etablissemangsmedia lagt stort fokus på att kritisera Trumps hållning när det kommer till viruset och att han inte anser att panik, rädsla och nedstängda samhällen är lösningen på pandemin.

Ett svenskt exempel på detta är TV4:s ”politiska expertkommentator” Marcus Oscarsson som i flera inlägg på sin mycket välbesökta Facebook-sida menar att Trump ”förminskar epidemin” och att Trumps inlägg ”upprör många anhöriga” samt att presidentens återgång till sitt arbete efter att han skrivits ut från sjukhus ”kan leda till att secret serviceagenter dör” och liknande tydligt negativa omdömen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!