Utrikes

EU-medlemskap tvingar Österrike att vidhålla sanktioner mot Ryssland

Österrikes vice förbundskansler Reinhold Mitterlehner beklagar sig över sanktionstvånget ifrån EU

Österrike kan inte ensidigt häva sanktionerna mot Ryssland, eftersom landet är medlem i EU, säger landets vice förbundskansler.

Österrikes vice förbundskansler Reinhold Mitterlehner beklagar på mötet med den ryske premiärministern Dmitrij Medvedev i Moskva att landet inte kan häva sanktionerna.
– Vi kan inte häva sanktionerna. Vi agerar inom ramen för EU, och måste följa unionens beslut. Sanktionsfrågan har i första hand samband med Minskprocessen. Vi skulle vilja påpeka att Ukraina spelar en stor roll i genomförandet av Minskavtalet, säger Mitterlehner.

Handeln mellan Ryssland och Österrike har minskat, påpekar Mitterlehner.

– Tyvärr har vår handel minskat till följd av sanktionerna, det gäller båda parterna. Vi lider förlust på grund av minskad import och export.

 

se.sputniknews.com

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!