Duterte till attack mot den ”korrupta” katolska kyrkan

publicerad 27 januari 2017
Rodrigo Duterte

Filippinernas president Rodrigo Duterte har inte mycket till övers för den katolska kyrkan, som han menas styrs av korrupta präster.

Rodrigo Duterte blev världskänd i somras när han valdes till Filippinernas president, mycket på grund av hans återkommande svordomar och tal om att skjuta ihjäl narkotikalangare och korrupta tjänsteman.

Nu har Duterte riktat in sig på den katolska kyrkan. I ett tal som presidenten nyligen höll pekade han på korruptionen och jämförde kyrkan med exkrementer, rapporterar Daily Mail.

Jag utmanar den katolska kyrkan. Ni är fulla av skit. Ni luktar illa med all korruption, sade Duterte och menade att katolska präster använder metamfetamin och att de bett staten att bekosta deras lyxbilar.

– Skäms ni inte över er själva? Det är väldigt dyrt och många människor har inte ens mat på bordet. Son of a bitch, idioterna accepterar det.

Det återstår att se hur väl Dutertes uttalanden kommer att landa hos den filippinska befolkningen, där 86 procent är romersk-katolska. Landets katolska kyrka har tidigare motsatt sig Dutertes hårdföra hållning mot narkotikalangare.

En som tidigare hyllat Duterte är USA:s president Donald Trump, som nyligen bjöd in den filippinska presidenten till Vita huset.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


134 850 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.