Covidpass väcker oro för totalitärt Europa

Totalitära samhällsutvecklingen

publicerad 23 december 2021
- av Sofie Persson
Ivan Vilibor Sinčić, Christine Anderson, Stasys Jakeliūnas, Francesa Donato och Cristian Terhes.

Gruppen EU-parlamentariker som tidigare kritiserat EU:s coronapolitik går nu ut och opponerar sig mot Ursula von der Leyens uttalande angående tvångsvaccinering av medlemsländernas medborgare.
– Von der Leyen ifrågasätter de grundläggande rättigheter som varje EU-medborgare har, konstaterar den rumänske politikern Cristian Terhes.

Den 1 december i år gick EU:s ordförande Ursula von der Leyen öppet ut via en presskonferens med sin personliga åsikt om vad hon anser att medlemsländerna bör göra: Tvinga medborgarna att vaccinera sig mot covid-19.

Det är rimligt att vi nu inleder en diskussion inom EU om det ska vara tvingande att vaccinera sig mot covid-19, sade hon.


Annonser:


Vad som inte framkommer öppet är att von der Leyens make sitter i styrelsen på ett stort läkemedelsbolag, som bland annat riktar in sig på covid-19 och vacciner, något som Nya Dagbladet rapporterat om.

Flera reagerade starkt på von der Leyens uttalande, däribland parlamentarikerna Ivan Vilibor Sincic från kroatiska Živi zid, Cristian Terhes från det rumänska kristdemokratiska partiet Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat, Christine Anderson från Alternative für Deutschland och den obundna ledamoten Francesa Donato från Italien som tidigare i oktober i år gick samman för att fördöma coronarestriktionerna inom EU och uppmana folket att stå upp emot makthavarna.

Till denna grupp har nu  Stasys Jakeliūnas från det litauiska konservativa partiet bondefolkunionen anslutit sig.

Den 8 december höll gruppen en presskonferens där man uttryckte obehag inför von der Leyens uttalande.

Det hon gör just nu är en attack på själva existensen av EU, sade Terhes som också påpekade det absurda i att ha en diskussion om att tvinga människor att göra något mot sin vilja för att kunna leva som fria medborgare.

Gruppen slog också fast att det som nu sker i Europa har tydligt totalitära tendenser och menade att EU kommer att gå från demokrati till tyranni i takt med att vaccintvång införs.

Vad vi har sett nu saknar motstycke. Ursula von der Leyen ifrågasätter de fundamentala rättigheter som varje EU-medborgare har, sade Terhes.

Francesca Donato påtalar det faktum att hon redan lever i ett land där man implementerat vaccinmandat och använder sig av utpressning för att medborgarna ska vaccinera sig.

I mitt land nekas frihet för personlig medicinsk behandling, sade hon.

Barn över 12 år som inte är vaccinerade nekas att åka med skolbussen om deras familj inte har råd med tre covidtester i veckan och människor utpressas att vaccinera sig genom hot om förlorat jobb och inkomst. Vidare pekar hon på de många plötsliga dödsfall som skett efter att människor tagit sprutan.

Hon nämner även liknande situationer i andra länder, som i Österrike, där den som vägrar vaccinera sig får höga böter eller kan dömas till straff på upp till sex veckor, i Grekland där personer över 60 år kan få böta varje månad och i Lettland där folkvalda men ovaccinerade parlamentsledamöter inte tillåts rösta eller delta i debatter.

Stasys Jakeliūnas menar att det saknas en vetenskaplig debatt angående vaccinet och andra covidfrågor. Han konstaterar att en bidragande orsak är att sådana frågor ofta helt enkelt blir censurerade i media och på sociala medier.

Om den här censuren tillåts fortsätta kommer vi inte att leva i en fri värld längre, konstaterar Jakeliūnas.

 

Christine Anderson anser att varje EU-medborgare bör få bestämma själv hur den vill göra men ger också en varning angående vad besluten får för konsekvenser.

Ditt beslut formar det samhälle dina barn måste leva i, om det ska vara ett fritt demokratiskt samhälle eller en övervakande polisstat, sade hon.

I Slovenien slog författningsdomstolen nyligen fast att regeringens beslut om vaccinpass för arbetsplatser strider mot grundlagen, berättar Ivan Sinčić, som också menar att medborgarnas grundläggande rättigheter fråntagits dem.

Tehres påpekar avslutningsvis att han kommer att straffas eftersom han vägrat rätta sig efter kravet att visa vaccin- eller testintyg när han gått till sin arbetsplats i EU-parlamentet.

Jag bugar inte och jag böjer inte knä, endast inför Gud. Om de vill straffa mig för att jag utövar min rättighet och försvarar friheten för hela EU, så får de göra det, sade han.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.