”Coronapoliser” kan patrullera England – fram till 2023

Coronarepressionen

publicerad 29 april 2021
- av Isac Boman
"Coronapoliser" patrullerar gatorna i England.

Den brittiska regimen under Boris Johnson har tidigare meddelat att man planerar att upphöra med sin repressiva coronapolitik den 21 juni i år. Nu anlitar dock brittiska myndigheter ”coronavakter” som att döma av jobbannonserna ska patrullera landets gator fram till slutet av 2023.

Det är The Telegraph som rapporterar att kommuner och lokala myndigheter runt om i Storbritannien just nu håller på att rekrytera vad man benämner som ”coronavakter” eller ”coronapoliser” som ska kontrollera och övervaka medborgarna och säkerställa så att dessa följer regimens anvisningar.

Det anmärkningsvärda är att många av dessa jobbannonser handlar om arbeten som ska påbörjas i juli – alltså efter att restriktionerna redan ska vara borta enligt den brittiska regeringens tidigare uttalanden.

Ett sådant exempel är Hertfordshire där kommunfullmäktige har erbjudit ett kontrakt på tre miljoner pund till firmor som kan leverera 60 ”coronavakter” från den 1 juli 2021 till den 31 januari 2022.

Kontraktet kommer med möjligheten till en ettåring förlängning, vilket betyder att vakterna fortfarande kan patrullera fram till 2023”, står det att läsa i rapporten.

”Coronavakternas” uppgift blir att säkerställa att allmänheten lyder och följer restriktionerna samt arbeta för att människorna ska förstå regelverket bättre, hävdar man och detta alltså trots att alla restriktioner tidigare påstods upphöra redan innan vakterna går i tjänst.

– Vi vet att viruset fortfarande cirkulerar och kommer att göra detta under lång tid. Vi vet från förra året att antalet infektioner kan förändras snabbt och regeringen är väldigt tydliga med att vi ska planera utifall en tredje våg kommer. Det vore tjänstefel att inte planera för en tredje våg, hävdar Jim McManus som är hälsodirektör i Hertfordshire.

Många är nu kritiska och misstänker att rekryteringen av ”coronavakter” antyder att regeringen för folket bakom ljuset och i verkligheten planerar för fortsatt repression – kanske i flera år framöver.

Den politiska kommentatorn Paul Joseph Watson bedömer exempelvis att den intensiva skräckpropagandan om en tredje våg av viruset kommer att användas för att återintroducera nedstängningarna av samhället i början av hösten – och påpekar vidare att den brittiska regeringen även ljög när man blankt förnekade att man tänkte introducera vaccinationspass och sedan gjorde just detta.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!