CNN-expert: Rysslandskonspirationen är påhittad

publicerad 30 juni 2017

Van Jones, en av tv-kanalen CNN:s främsta politiska experter, säger i en nyligen publicerad video att konspirationen att Donald Trumps kampanj skulle samarbetat med Ryssland är en “nothing burger”.

Sedan Donald Trump vann presidentvalet genom att vilja hålla vänskapliga relationer med Ryssland och president Vladimir Putin har han anklagats för att ha samarbetat med Ryssland.

Men över ett halvår efter att spekulationerna om Trumps påstådda Rysskopplingar tog fart har inga bevis presenterats. Nu framkommer det att flera företrädare för tv-kanalen CNN, som varit ledande i att driva konspirationsteorierna om Trump och Ryssland, erkänner att dessa kopplingar inte existerar.

Rysslandsgrejen är bara en stor ‘nothing burger’, säger Van Jones, en av CNN:s främsta politiska experter, i en smyginspelad video som publicerats av Project Veritas. Uttrycket “nothing burger” används för att beskriva eventuellt sprängstoff som inte existerar eller är osant.

Men det är inte bara Van Jones på CNN som inte tror på Rysslandskonspirationen. John Bonifield, producent på CNN, säger i en annan video som Project Veritas publicerats att tv-kanalen fokuserar på Rysslandskonspirationen för tittarsiffrornas skull.

Efter att Project Veritas publicerade de smyginspelade videorna på CNN-företrädarna gick Sarah Huckabee Sanders, vita husets vice pressekreterare, ut på en presskonferens och uppmanade de närvarande journalisterna och det amerikanska folket att se Project Veritas videor.

Även president Donald Trump har länkat till Project Veritas videor på sitt Instagramkonto.

Project Veritas avslöjande slår hårt mot CNN som för bara några dagar sedan avskedade tre anställda för att de publicerat en falsk nyhet om att en av Trumps medarbetare skulle haft kopplingar till Ryssland.

Flera CNN-journalister uppsagda efter att ha publicerat falska nyheter om Donald Trump

CNN har inte velat kommentera videorna. Istället skriver en företrädare för CNN endast ordet “LOL” i ett mejl till Business Insider.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!