Utrikes

Flera CNN-journalister uppsagda efter att ha publicerat falska nyheter om Donald Trump

Trumps medarbetare Anthony Scaramucci

Tre journalister på CNN har sagt upp sig efter att CNN publicerat en falsk nyhet om att Donald Trump har rysslandskopplingar, rapporterar ABC News. Trump får därmed bevis för att hans anklagelser stämmer att CNN emellanåt lägger ut falska nyheter (fake news). 

Bakgrunden är att CNN den 22 juni la ut en artikel där det påstods att den amerikanska senaten utreder kontakter mellan en av Trumps medarbetare vid namn Anthony Scaramucci och den ryska finansmannen Kirill Dmitrijev.
När det kom fram att storyn var falsk valde tre journalister på CNN att säga upp sig. Artikeln drogs tillbaka. Det handlar om reportern Thomas Frank, redaktören Eric Lichtblau och Lex Harris som är chef för CNN:s undersökande journalistik.

”CNN says it has accepted the resignations of three employees involved in a retracted story about a supposed investigation into a pre-inaugural meeting between an associate of President Donald Trump and the head of a Russian investment fund.” ABC News

ABC fortsätter med att skriva att CNN ansåg att artikeln inte nådde upp till organisationens standard. CNN framförde även en ursäkt till Scaramucci.

 

Artikeln har tidigare publicerats på Newsvoice

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!